Κυριακή 19 Αυγούστου 2018
x

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

Κατά την παραλαβή του βραβείου από τον ΣΕΓΑΣ ο δήμαρχος τόνισε πως η δημοτική αρχή στηρίζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς κρατική υποστήριξη.

Για την συμβολή του στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στον στίβο βραβεύτηκε την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απονομής τιμητικών διακρίσεων του ΣΕΓΑΣ που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε στον ΣΕΓΑΣ και την Τοπική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη και παρέλαβε την τιμητική διάκριση στο όνομα των συνεργατών του - υπαλλήλων του δήμου και των συνδημοτών του.

Κατά την παραλαβή, ο δήμαρχος ανέφερε πως η δημοτική αρχή «έχει επωμισθεί τη λειτουργία και τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτός στίβος με 9 διαδρόμους στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων "Κων. Καραμανλής", κλειστό προπονητήριο στίβου "Αναστασία Κελεσίδου") χωρίς να έχει πάρει από το κράτος (μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) ούτε ένα ευρώ από το 2010 μέχρι σήμερα».

«Η Γ.Γ.Α. μάλιστα οφείλει στο δήμο, όπως και σε άλλους δήμους, από την υλοποίηση των προγραμμάτων "Άθληση για όλους" παρελθόντων οικονομικών ετών, σημαντικά ποσά, τα οποία όμως μολονότι ο δήμος κατέβαλε στους γυμναστές από ίδιους πόρους, σεν του έχουν καταβληθεί», πρόσθεσε ο δήμαρχος και κατέληξε: «Ο δήμος και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης (ΚΔΕΔΑΜ) έχουν στραφεί δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου (Γ.Γ.Α.), γιατί πρόκειται για αναγνωρισμένες οφειλές (καθώς έχουν εκδοθεί αποφάσεις αναγνώρισης-έγκρισης)».

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη και χρυσή ολυμπιονίκη κ. Βούλα Πατουλίδου, για την υποστήριξή της στη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και συνεχάρη θερμά τους αθλητές και τις αθλήτριες στίβου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ