Skip to main content

Για την κατάσταση στην Ουκρανία συζήτησαν Λαφαζάνης - Μπελίσκι

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με τον Ουκρανό βουλευτή και μίλησαν για την κατάσταση και τις εξελίξεις στη χώρα

Η κατάσταση στην Ουκρανία βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον Ουκρανό βουλευτή, Εβγένι Μπελίσκι, που ανήκει στο μέτωπο της δημοκρατικής ουκρανικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει 44 βουλευτές στη Βουλή.

O κ. Μπελίσκι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Λαφαζάνη για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ιδιαίτερα για τον σκληρό αγώνα που διεξάγει η ουκρανική αντιπολίτευση και ο ουκρανικός λαός για δημοκρατία στη χώρα, ενάντια στο καθεστώς Ποροσένκο και τις αμερικάνικες επεμβάσεις στην Ουκρανία.

Ο κ. Λαφαζάνης ενημέρωσε, επίσης, από την πλευρά του «για την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας κάτω από την μπότα των μνημονίων και τον αγώνα της ΛΑΕ για ένα μεγάλο, ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό μέτωπο, που θα βάλει τη χώρα στην τροχιά ενός ριζοσπαστικού μεταβατικού προγράμματος ανασυγκρότησης με εθνικό νόμισμα και σε ρήξη με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της ΕΕ».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του κόμματος στο ουκρανικό δημοκρατικό κίνημα και επίσης υπογράμμισε «την αντίθεσή του στις αμερικανικές και ευρωενωσιακές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, όπως και την πλήρη αντίθεσή του στο καθεστώς Ποροσένκο και την ανοχή και κάλυψη που το τελευταίο προσφέρει στον ουκρανικό φασισμό».