Skip to main content

Για την προσφυγική κρίση συνεδριάζει αύριο η ΠΕΔΚΜ

Στη συνεδρίαση θα τοποθετηθούν οι δήμαρχοι όλων των περιοχών που σηκώνουν το βάρος των προσφυγικών ροών στη Θεσσαλονίκη.

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης θα τοποθετηθούν οι δήμαρχοι όλων των περιοχών που σηκώνουν το βάρος των προσφυγικών ροών στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη συνεδρίαση θα βρεθεί και ο περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος

Επίσης, τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, σχετικά με το Ν. 4549/2018 που αφορά σε «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις», τη συμμετοχή της ΠΕΔ-ΚΜ στην “Διαπεριφερειακή Συμμαχία νέων για τη δημιουργία ενεργών Ρομά πολιτών”, ενώ θα τεθεί και το ζήτημα των Διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Ακόμη το Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ  θα θα κληθεί να ορίσει εκπροσώπους σε επιτροπές διαγωνισμών έργων και άλλα συλλογικά όργανα διοίκησης.