Skip to main content

Για το 11ο Champions League στο Μιλάνο η Ρεάλ Μαδρίτης

Την παρουσία της στον τελικό του Champions League «σφράγισε» η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στην Ισπανία.

Για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσά της Ατλέτικο στον τελικό του Champions League στις 28 Μαΐου στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Το συγκρότημα του Ζιντάν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μάντσεστερ Σίτι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επικρατώντας με 1-0 σε μία κακή, από άποψη θεάματος, αναμέτρηση.

Αξίζει να θυμίσουμε πως στην πρώτη στην Αγγλία και το «Έτιχαντ» οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς γκολ.

Το μοναδικό γκολ για τη «λευκή βασίλισσα» σημείωσε με αυτογκόλ ο Φερνάντο στο 20’, μετά από προσπάθεια του Μπέιλ για σέντρα από τα δεξιά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τη Μάντσεστερ Σίτι να είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Το συγκρότημα του Πελεγκρίνι απείλησε για πρώτη φορά στο 44’, όταν το σουτ του Φερναντίνιο χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα Νάβας και κατέληξε άουτ.

Η δεύτερη και τελευταία απειλή αυτού ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος των 90’ με τον Αγκουέρο να πιάνει δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Στο ενδιάμεσο η Ρεάλ Μαδρίτης είχε χάσει τρεις καλές ευκαιρίες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ένα τετ α τετ με τον Μόντριτς, ενώ είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Μπέιλ στο 64’.

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (67' Χάμες Ροντρίγκες), Μπέιλ, Χεσέ Ροντρίγκεθ (58' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (10' Μανγκαλά), Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ (61' Στέρλινγκ), Χεσούς Νάβας (69' Ιχεανάτσο), Ντε Μπράινε, Αγκουέρο