Skip to main content

Γιαννάκης: Δεν ήταν αυτό το πραγματικό πρόσωπο του Άρη

O προπονητής των «κιτρινόμαυρων» εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ομάδα θα εμφανιστεί καλύτερη όταν παίξουν ξανά με τους «ερυθρόλευκους» στο κύπελλο

Την πεποίθησή του πως ο Άρης θα εμφανιστεί καλύτερος την επόμενη Κυριακή στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τους «ερυθρόλευκους», ο Παναγιώτης Γιαννάκης υπογραμμίζοντας πως ο «Αυτοκράτορας» σήμερα δεν έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων»:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά, εν αντιθέσει με εμάς που ενώ ξεκινήσαμε καλά, χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια, κάτι που μας δημιούργησε νευρικότητα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε σε όλο το παιχνίδι με σταθερή προσπάθεια και σταθερό ποσοστό στα τρίποντα. Αυτό τον βοήθησε να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σκορ. Εμείς στο δεύτερο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ κακοί, στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε ένα διάστημα, στο οποίο κάναμε κάποια πράγματα.

Τελικά δεν καταφέραμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και δεν είμαστε η ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή έχει τον ίδιο χρόνο δουλειάς με τον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν παίκτες που είναι πολύ καιρό μαζί κι αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ενώ έχει και ποιοτικούς παίκτες.

Το πρόσωπο που δείξαμε σήμερα δεν είναι το πραγματικό μας, θεωρώ ότι στο επόμενο παιχνίδι που θα ξανασυναντηθούμε, θα είμαστε καλύτεροι. Θα προσπαθήσουμε περισσότερο, ώστε να ευχαριστηθεί κι ο κόσμος πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι, γιατί νομίζω πως σήμερα ο Ολυμπιακός πήρε μία εύκολη νίκη και συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις από την αρχή της σεζόν και ιδιαίτερα στην Euroleague.

Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό και περιμένουμε με αγωνία το επόμενο παιχνίδι, αλλά και αυτό της Τρίτης με την Βόννη το οποίο είναι σημαντικό για εμάς».

Για την λειτουργία της ομάδας σε επίπεδο συνεργασίας με τον Φλιώνη στο παρκέ: «Ο Ολυμπιακός είναι κίνητρο για όλους τους παίκτες που παίζουν εναντίον του και είναι φυσιολογικό κάποιες στιγμές οι παίκτες να οδηγούνται σε προσπάθειες, οι οποίες δεν έχουν τη συγκέντρωση που απαιτείται. Τον Φλιώνη θέλουμε να τον δούμε να κατευθύνει την ομάδα στο μέλλον της, αυτό είναι δεδομένο».

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση υπογραμμίζοντας πως το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν ένα από τα καλύτερα φετινά της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων»:

«Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πιστεύω πώς από την αρχή ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, εφαρμόσαμε αυτά που είχαμε πει για το παιχνίδι, ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά, δεν αφήσαμε τον Άρη να τρέξει στο γήπεδο του, όπου είναι πολύ σημαντικό το transition παιχνίδι. Στην επίθεση είχαμε καλές συνεργασίες και ειδικά στη δεύτερη περίοδο κάναμε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο, αναγκάσαμε τον αντίπαλο να σκοράρει μόνο 10 πόντους. Εμείς είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, βάλαμε κάποια σουτ, βάλαμε κάποια καλάθια μέσα στη ρακέτα, αλλά και στο ανοιχτό γήπεδο.

Νομίζω ότι η διαφορά των περίπου 20 πόντων ήταν ένα σημαντικό προβάδισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτούς τους πρώτους 45 πόντους που βάλαμε στο ημίχρονο δεν είχαμε κανέναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων κι αυτό δείχνει τον πλουραλισμό και την πολυφωνία που είχαμε ως ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο περιμέναμε την αντίδραση του Άρη, αυτή ήρθε, ο Άρης μείωσε, εμείς μπήκαμε πιο νωθροί, χάσαμε κάποιες μάχες στην άμυνα, στην επίθεση δεν κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, όμως σταδιακά βρήκαμε και πάλι το ρυθμό μας.

Παίξαμε καλύτερη άμυνα, σταματήσαμε κάποια εύκολα καλάθια που δεχόμασταν και στην τέταρτη περίοδο πήραμε και πάλι μία διαφορά. Νομίζω πως βάσει της εικόνας του παιχνιδιού αξίζαμε τη νίκη, γιατί ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και σε γενικές γραμμές ελέγξαμε το ρυθμό του αγώνα καθ' όλη τη διάρκειά του, εκτός από κάποια διαστήματα. Καλή συνέχεια στον Άρη και στον κόουτς Γιαννάκη».

Για το αν το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο φετινό του Ολυμπιακού: «Ήταν ένα ποιοτικό πρώτο ημίχρονο, που είχαμε πολύ καλό διάβασμα, είδαμε τα mismatch, στην επίθεση διαβάσαμε καλά το παιχνίδι, στην άμυνα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια στον Άρη, ανάλογα με τον παίκτη μαρκάραμε σωστά και νομίζω πως όντως ήταν ένα από τα καλύτερά μας ημίχρονα».

Για την ευστοχία του Ολυμπιακού στα τρίποντα: «Είναι θέμα ποιότητας, το 28% που είχαμε στην Ευρώπη δεν ήταν φυσικό, ούτε και το 50% που είχαμε σήμερα, είναι κάπου ενδιάμεσα. Υπάρχουν μέρες που έχεις καλό ποσοστό, έχουμε καλούς σουτέρ και είναι θέμα χρόνου να βρούμε τα πατήματά μας για να σουτάρουμε καλύτερα. Όντως, τα ποσοστά μας δεν ήταν καλά, το σημερινό 50% είναι μεγάλο ποσοστό, συμβαίνει όμως στο μπάσκετ να υπάρχουν τέτοια ποσοστά, όπως και το αντίθετο».