Skip to main content

Γιαννάκης: Οι παίκτες μου απέδειξαν ότι έχουν ποιότητα και δυνατότητες

Ο προπονητής του Άρη απένειμε τα εύσημα στους παίκτες της ομάδας του για την εμφάνιση και τη νίκη εναντίον του Πανιωνίου

Τα εύσημα στους παίκτες του Άρη για την εμφάνισή του και τη νίκη εναντίον του Πανιωνίου απένειμε στη συνέντευξη Τύπου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων»:

«Εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία. Χρόνια Πολλά στον Φάνη Χριστοδούλου, που εδώ έχει γράψει μεγάλη ιστορία. Όλοι τον αγαπάμε και του ευχόμαστε να έχει υγεία και να μας θυμίζει πάντα τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε.  Ήρθαμε να παίξουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, αλλά και για τον Πανιώνιο, ο οποίος είναι μία ομάδα που θα παλέψει και δεν σταματάει να πιστεύει, πως μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Αυτό, το ξέραμε από την αρχή, ότι είναι μία ομάδα, που στην έδρα της πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε και γι’ αυτό έπρεπε οι παίκτες μου να είναι πολύ συγκεντρωμένοι. Δεν καταφέραμε στην αρχή του παιχνιδιού να έχουμε αυτό που θα θέλαμε. Είχαμε τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος ήταν τραυματίας και προσπάθησε να αντέξει και να μας βοηθήσει λίγο, αλλά τελικά δεν μπορούσε, φαινόταν από τις κινήσεις του και δεν καταφέραμε να τον έχουμε σε όλο το παιχνίδι. Θα περιμένουμε να γίνει τελείως καλά, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο. Ο Πανιώνιος, όπως πάντα, ξεκινάει δυνατά, εκβιάζει το παιχνίδι, σε πιέζει, προσπαθεί να σου χαλάσει το μυαλό. Όμως, εμείς καταφέραμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και νομίζω πως στη μεγαλύτερη διάρκεια ελέγχαμε το σκορ, εκτός από ένα διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου πάλι μπήκαμε χωρίς τη συγκέντρωση που θα θέλαμε, δεχτήκαμε εύκολους πόντους κι έτσι γύρισε το παιχνίδι. Ωστόσο, ο Πανιώνιος σε αυτό το μομέντουμ δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει διαφορά, παραμείναμε κοντά στο σκορ. Τα περισσότερα παιδιά το ήθελαν πολύ, είχαν καλές συνεργασίες και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, ίσως να κάναμε το καλύτερο μας εκτός έδρας παιχνίδι. Αυτό που θα ήθελα να αναφέρω – χωρίς να θέλω να πω, ότι ο Πανιώνιος δεν έπαιξε πάρα πολύ καλά και δεν είναι μία ομάδα που αξίζει με την πρόοδο που έχει τις τελευταίες αγωνιστικές να πετύχει τους στόχους της- είναι ότι οι διαιτητές δεν είχαν τα ίδια κριτήρια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Δεν είναι το μοναδικό παιχνίδι, είχαμε αυτό το πρόβλημα και σε άλλα παιχνίδια. Ελπίζω στο μέλλον, να βρούμε καλύτερη αντιμετώπιση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που ήταν πάρα πολύ καλοί και συγκεντρωμένοι και απέδειξαν ότι έχουν ποιότητα και τη δυνατότητα να παίξουν πολύ καλύτερο μπάσκετ. Καλή δύναμη και καλή τύχη στον, γιατί το αξίζει. Ο κόουτς Ζιάγκος έχει δώσει μία άλλη εικόνα στην ομάδα, προσπαθεί. Είδαμε το πρώτο ημίχρονο του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό (31/12) και ξέραμε ότι θα έχουμε δυσκολίες εδώ. Τα καταφέραμε και γι’ αυτό δίνω και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες μου».

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος επεσήμανε την έλλειψη πάθους και θέλησης των παικτών του «Ιστορικού» αλλά και την κακή τους αμυντική λειτουργία, στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στη δίκαιη – κατά τα λεγόμενά του – νίκη του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «κυανέρυθρων»:

«Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά. Χρόνια Πολλά κι από εμένα στον Φάνη Χριστοδούλου. Να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο μας, που δεν του δώσαμε τη χαρά της νίκης, που με τόσο πάθος στηρίζει και υποστηρίζει αυτήν την προσπάθεια. Εάν παίρναμε το μισό από το πάθος του κόσμου και το μετουσιώναμε σε αγωνιστική συμπεριφορά και σε αγωνιστικό πάθος, η εικόνα μας θα ήταν διαφορετική, όχι μόνο στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και σε πολλά άλλα. Συγχαρητήρια στον κόουτς Γιαννάκη και στον Άρη για τη δίκαιη νίκη, συγχαρητήρια προσωπικά στον κόουτς, που σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τον Άρη, έχει κρατήσει την ομάδα συσπειρωμένη και σε κάθε αγώνα δίνει κίνητρο στους αθλητές και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Για το ματς μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά και τίποτα. Μία πολύ επιδερμική ανάλυση του τελικού σκορ τα λέει όλα. Σκοράραμε 81 πόντους στην τρίτη καλύτερη άμυνα και δώσαμε 87 πόντους στη λιγότερο παραγωγική επίθεση της Stoiximan.gr Basket League. Αυτό λέει πολλά. Δεν θα σταθώ στις χαμένες βολές, δεν θα σταθώ σε κάποιες κακές επιθετικές κατοχές, θα σταθώ, όμως, στο γεγονός, πως με βάση την αμυντική μας εικόνα έως τώρα, αποτελούμε τον ιδανικό αντίπαλο για όλες τις ομάδες. Όποιος παίζει μαζί μας διασκεδάζει, περνάει καλά. Δεν προβληματίζεται για να σκοράρει, δεν του πειράζουμε το μυαλό όσο πρέπει. Θα σταθώ στις πέντε – έξι περιπτώσεις διεκδικήσιμης μπάλας, που καμία από αυτές δεν κατέληξε στα χέρια μας. Αυτό είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης πάθους και θέλησης. Θα έλεγα, ότι μας χαρακτηρίζει ως ομάδα μία αμυντική ανεπάρκεια, που δυστυχώς δεν έχει να κάνει μόνο με τις ικανότητες των αθλητών μας, έχει να κάνει με την νοοτροπία μας και το πως προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και την αγωνιστική μας συμπεριφορά. Ευχαριστούμε τον κόσμο, ζητούμε συγγνώμη, όχι μόνο για το ότι δεν του δώσαμε τη χαρά της νίκης, αλλά γιατί δεν δείξαμε το προσδοκώμενο και το απαιτούμενο πάθος για ένα τέτοιο παιχνίδι. Είναι εύκολο να λες ότι παίζεις τελικούς, είναι δύσκολο να το μετουσιώνεις στην πράξη. Θα σταθώ στη λέξη θέληση που είπε ο κόουτς Γιαννάκης για τους παίκτες του. Η θέληση αποδεικνύεται στις τέσσερις γραμμές. Στο πως διεκδικείς τις μπάλες, στο πως πηδάς στα ριμπάουντ, στο πως παίζεις προσωπική άμυνα. Καλή επιτυχία στον Άρη και στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, μέχρι και την τελευταία μαθηματική μας ελπίδα».

Για το αν έχει παράπονο από τους παίκτες του για το παιχνίδι, απάντησε: «Φυσικά κι έχω παράπονα από τους παίκτες μου. Καταρχάς έχω παράπονο από τον εαυτό μου, γιατί δεν έπεισα τους παίκτες μου, ότι αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στη θέληση, στο πάθος, στην ενέργεια και στην ψυχική δύναμη κι ότι αυτά τα παιχνίδια προσεγγίζονται καταρχήν αμυντικά. Έπειτα, έχω παράπονο από τους παίκτες μου, γιατί δεν υλοποίησαν αμυντικά τα όσα συμφωνήσαμε και δουλέψαμε. Δεχθήκαμε 87 πόντους εντός έδρας, σε έναν τελικό επιβίωσης. Έστω το ένστικτο της επιβίωσης να λειτουργήσει, η αμυντική συμπεριφορά είναι διαφορετική».