Skip to main content

Γιαννάκης: Παιχνίδια όπως το σημερινό θα μας εξελίξουν

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» υπογράμμισε πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η συναισθηματική νοημοσύνη του κάθε παίκτη

Συγχαρητήρια στους παίκτες του Άρη για τη σημερινή προσπάθεια και τη μαχητικότητα που έδειξαν στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό παρά την ήττα έδωσε στη συνέντευξη Τύπου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων»:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε δείξει μία όχι τόσο καλή εικόνα στο πρώτο παιχνίδι και αν δούμε το βίντεο, θα δούμε ότι δεν είναι αυτή η πραγματική διαφορά των ομάδων. Σε αυτόν τον αγώνα ήμασταν πολύ μαχητικοί, πολύ έτοιμοι για να παίξουμε από την αρχή ως το τέλος. Χάσαμε εύκολα λέι απ και στο τέλος της αναμέτρησης δεχθήκαμε 4-5 συνεχόμενα τρίποντα. Τα παιδιά προσπάθησαν, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το ματς, δεν καταφέραμε να έχουμε κάποιες αποφάσεις που θα μας έδιναν σκορ με πιο ήρεμη αντιμετώπιση. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θέλουμε να παίζουμε πολλά τέτοια παιχνίδια, ακόμα κι αν τα χάνουμε, γιατί πιστεύω ότι τα δικά μας τα παιδιά θέλουν χρόνο και αγώνες σαν τον σημερινό για να εξελιχθούνε.

Σίγουρα μας μένει μία δυσαρέσκεια και μία πικρή γεύση, γιατί είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το ματς, αλλά συνεχίζουμε. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε άλλες τέτοιες νίκες και σιγά - σιγά να 'χτίσουν' τα παιδιά την προσωπικότητα και την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν αντιπάλους που παίζουν σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως είναι ο Ολυμπιακός, μία ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα Ευρώπης. Θα κάνουμε βήματα. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον Ολυμπιακό, άντεξε στην καλή μας προσπάθεια, έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος και πήρε ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για το αν περίμενε την ήττα του Άρη αναλογικά με την εμφάνιση του Ολυμπιακού: «Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, δεν μπορείς να πεις ότι δεν υπάρχει ένας παίκτης που θα βγάλει την μπάλα από την τσέπη του και θα τη βάλει στο καλάθι. Παίζει σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού κι αυτό βοηθάει τους παίκτες του να είναι πιο σκληροί κι έτοιμοι. Εμείς είμαστε μια καινούργια ομάδα, προσπαθούμε παιδιά τα οποία δεν έχουν παίξει σε αυτό το επίπεδο, να μάθουν να έχουν υπομονή κι επιμονή στον τρόπο που θα παίζουν και να διαβάζουν καλύτερα το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Σήμερα κάναμε βήματα μπροστά στο να είμαστε δυνατοί, να παλεύουμε για κάθε φάση και κάθε μπάλα, να κάνουμε αμυντικά κάποια πράγματα διαφορετικά απ' ότι κάναμε την προηγούμενη φορά. Νομίζω ότι βγάλαμε αυτήν την εικόνα, αλλά στα τελειώματα είχαμε πρόβλημα κι έτσι χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια, τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και να ήταν διαφορετικό το σκορ».

Για τη θετική εμφάνιση του Άρη στα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων: «Όταν παίζεις με ομάδες οι οποίες απαιτούν περισσότερη συγκέντρωση, έχες κίνητρο, αλλά συγχρόνως ξέρεις ότι είναι αντίπαλοι, οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν πράγματα τα οποία θεωρείς απλά. Θα εκμεταλλευτούν παιδαριώδη λάθη. Αυτό θέλει χτίσιμο, δεν είναι απλό. Δεν είναι απλό παίκτης που παίζει για 8-12 νίκες το χρόνο, να παίζει για μία ήττα ή για δύο. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να τη 'χτίσεις', δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη και δεν γίνεται εύκολα, γιατί κάθε παίκτης έχει τη συναισθηματική του νοημοσύνη, η οποία δεν ακολουθεί τη λογική και τη δεξιότητα που έχει και θέλει μεγάλη μάχη για να το βελτιώσεις αυτό. Θέλει επιμονή κι υπομονή. Σήμερα είχαμε και καλές αποφάσεις σαν ομάδα, διαβάσαμε κάποια προβλήματα που δημιουργήσαμε στον αντίπαλο. Θέλουμε να το κάνουμε μεγαλύτερο διάστημα και με περισσότερους παίκτες».

Για την επιθετική παραγωγικότητα της ομάδας: «Χρειαζόμαστε δουλειά, αυτό είναι δεδομένο, οποιαδήποτε ομάδα προσπαθεί να βρει ρυθμό, ταχύτητα, να βελτιώσει τις αποστάσεις, να βελτιώσει την εκτέλεση. Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι ήταν αρκετά τα χαμένα εύκολα σουτ, θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει περισσότερους πόντους, δεν ήταν η ομάδα για 49 πόντους σήμερα, αλλά και σε άλλες αναμετρήσεις. Ξέρουν οι παίκτες ότι είμαστε μία ομάδα που ο κόσμος περιμένει να κερδίσουμε. Νομίζω, όμως, ότι ο κόσμος είδε μία ομάδα να παλεύει ως ίσος προς ίσο, απέναντι σε μία ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα Ευρώπης. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει σήμερα».