Skip to main content

Γιάννης Σαρίδης: Φυσικά και παραμένω στην Ένωση Κεντρώων

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποχώρηση του o βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, μιλώντας στη Voria.gr

Φήμες και δημοσιεύματα για «επικείμενη αποχώρησή» του από την Ένωση Κεντρώων διαψεύδει ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης.

Μετά την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Αθηνών Γιώργου Καρρά και με αφορμή την απουσία του από την ανοικτή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λόγω προγραμματισμένων συναντήσεων εργασίας, ο κ. Σαρίδης παρουσιάστηκε ως «δυσαρεστημένος» με το κόμμα. «Φυσικά και παραμένω στην Ένωση Κεντρώων», ξεκαθαρίζει στη Voria.gr, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Ειδικότερα, σχετικά με την επιστολή παραπόνων που φέρεται να έστειλε στον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, είπε πως: «Επιστολές στέλνω δεκάδες την εβδομάδα και οι μισές ζητάνε πληροφορίες και οι άλλες μισές παραθέτουν προτάσεις. Επιστολές με προτάσεις στον Πρόεδρο στέλνω τακτικά και με προτάσεις για την λειτουργία του κόμματος και με τις σκέψεις μου και τα σχόλια μου. Θεωρώ εποικοδομητική την ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους μου βουλευτές και φυσικά με τον Πρόεδρο. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στο περιεχόμενο κάποιας επιστολής, όπως αυτό τους μεταφέρθηκε -όχι από εμένα αλλά από κάποιους προς το παρόν ανώνυμους- και χωρίς να μπορεί κανείς να παρουσιάσει τελικά αυτή την επιστολή».

Για την απουσία του από την ανοιχτή συνεδρίαση της ΚΟ την περασμένη Δευτέρα η οποία χαρακτηρίστηκε «σκόπιμη» σχολίασε πως: «Είχα ενημερώσει από μέρες τον Πρόεδρο και τους συναδέλφους μου, πως δεν θα μπορούσα να συμμετέχω στην ΚΟ διότι είχα ήδη προγραμματίσει μια σειρά από πολύ σημαντικές συναντήσεις εργασίας στην Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να χαρακτηριστεί "σκόπιμη" μια απουσία που έχει προαναγγελθεί πριν από μέρες και οφείλεται σε γνωστές κοινοποιημένες προγραμματισμένες υποχρεώσεις».

Ερωτηθείς για το αν έχουν βάση οι αιτιάσεις του πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθέντα βουλευτή Γιώργου Καρρά περί οργανωτικών προβλημάτων στην λειτουργία της Ένωσης Κεντρώων και για την πικρία που εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, είπε τα εξής: «Ο κύριος Καρράς δεν ανεξαρτητοποιήθηκε για ιδεολογικούς ή πολιτικούς λόγους. Συνεπώς εγώ, ως βουλευτής, ως πολιτικός, δεν έχω να σχολιάσω κάτι πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος. Ο κύριος Καρράς ανεξαρτητοποιήθηκε για... προσωπικούς λόγους! Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και να θυμηθούν και οι δύο πως τους ενώνει φιλία δεκαετιών. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο επ αυτού».

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία έκανε λόγο για κάποιους που «προσπαθούν να παρουσιάσουν μια λάθος εικόνα, που εξυπηρετεί τα μικροκομματικά συμφέροντα τους», εξήγησε πως: «Η λάθος εικόνα ήταν αυτή που με παρουσιάζε να λείπω εν αγνοία και προς έκπληξη του Προέδρου και των συναδέλφων μου. Αυτή η εικόνα είναι λάθος και κάνει κακό στην ΕΚ, η οποία παρουσιάζεται διχασμένη και υπό διάλυση. Οι πράξεις μου, το να οργώνω την Μακεδονία και την Θράκη δηλαδή, και να μιλάω με τους πολίτες, ώστε το έργο μας στο Κοινοβούλιο να έχει ανοιχτή σχέση με την κοινωνία, θεωρώ πως μιλάνε από μόνες τους. Είναι καιρός για έργα και όχι λόγια».