Skip to main content

Γιαταγάνα: Τουρκόφιλος ο Μπουτάρης

Δεν τη γλιτώνει τη μήνυση, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο. Τι απαντάει η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Συγκεκριμένα, η κα Γιαταγάνα χαρατήρισε τον κ. Μπουτάρη «τουρκόφιλο», σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσκάλεσε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, να επισκεφθεί την πόλη.

«Είναι πολύ πρόστυχο αυτό που λες. Πού το είδες», τόνισε, σε έντονο ύφος ο Γ.Μπουτάρης, για να πάρει την απάντηση της κα Γιαταγάνα: «στις εφημερίδες».

«Πιστεύεις τις κωλοεφημερίδες και δεν πιστεύεις εμένα; Δεν ντρέπεσαι στην ηλικία σου; Δεν τον κάλεσα εγώ. Μόνο ο υπουργός Εξωτερικών μπορεί να τον καλέσει. Είμαι πολύ περήφανος για τη στάση που κρατάω. Αν ξαναβάλεις στο στόμα σου τέτοια λόγια δεν τη γλιτώνεις τη μήνυση», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο δήμαρχος.

Μετά το παραπάνω περιστατικό, η κα Γιαταγάνα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει τα εξής:

«1) Δεν αποτελώ μέλος της παράταξης Γκιουλέκα γιατί ανεξαρτητοποιήθηκα από την παράταξη αυτή, το Φεβρουάριο του 2012 όταν ο κ. Γκιουλέκας υπερψήφισε τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου II, το οποίο εγώ κατήγγειλα, καταγγέλλω και θα το καταγγέλλω εντός και εκτός Βουλής , γιατί έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση και έχει αφαιρέσει από τη χώρα μας την εθνική της κυριαρχία.

»2) Δήλωσα ότι ο κ Μπουτάρης είναι τουρκόφιλος και αυτό το έχει αποδείξει με πολλές ενέργειες και δηλώσεις του. Ζήτησε  να μετονομαστεί η Οδός Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, δηλαδή στο σφαγέα των Ελλήνων της Μ.Ασίας και σ’αυτόν που προξένησε τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

»3) Απαγόρευσε πέρσι να γίνει συγκέντρωση των Ποντίων στην πλατεία της Αγίας Σοφίας και τους μήνυσε κιόλας.

»4) Απαγόρευσε στον Μίκη Θεοδωράκη να κάνει συζήτηση στην πλατεία Αριστοτέλους με πλειάδα καθηγητών που κατήγγειλαν τα μνημόνια

»Τέλος προσκάλεσε τον Νταβούτογλου να έρθει στη Θεσσαλονίκη στις 8 Αυγούστου, για να γιορτάσουν το Ραμαζάνι στο Αλατζά Ιμαρέτ.

»Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ τον κ.Μπουτάρη φιλότουρκο και επειδή με απείλησε ότι θα με μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων, τον προσκάλεσα να το πράξει για να αποδειχθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα».