Skip to main content

Νέα εκκαθάριση στην Τουρκία-Γιατί ανησυχεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ανακοινώσει νέο κύμα βίαιης απομάκρυνσης περίπου 1000 αξιωματικών του στρατού ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Κλίμα έντονης ανησυχίας εξακολουθούν να μεταφέρουν στη Voria.gr από την Τουρκία, πηγές μας εκεί. Υποστηρίζουν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ανακοινώσει νέο κύμα βίαιης απομάκρυνσης περίπου 1000 αξιωματικών του στρατού ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού μέσα στα αμέσως προσεχή 24ώρα.
 
Τι ακολουθεί; Οι ίδιες πηγές, μας λένε για απομακρύνσεις νομαρχών και αστυνομικών διευθυντών. Εξελίξεις λένε μάλιστα ότι θα δρομολογηθούν ακόμα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, του κ. Ερντογάν, ο οποίος δείχνει να μην σταματά πουθενά.

Το χειρότερο; Επιμένουν ότι αναμένεται η στοχοποίηση και οικονομικών παραγόντων της γειτονικής χώρας, στο προσεχές μέλλον. Ολοι, προετοιμάζονται, προστίθεται με νόημα.

Ολο το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται ένα κλίμα ανησυχίας και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κι αυτό γιατί με έκπληξη διάβασαν πρόσφατα άρθρο στο οποίο γίνεται αναφορά σε πολύ παλιότερη «φιλική» δήλωση του κ. Βαρθολομαίου, για τον Γκιουλέν. Οταν ακόμα ο τελευταίος ήταν στενός εταίρος του κ. Ερντογάν και επισήμως ο πνευματικός του πατέρας!

Το θέμα είναι ποιοι και γιατί το "ξέθαψαν" τώρα και ποιες σκοπιμότητες θέλουν να εξυπηρετήσουν με αυτόν τον τρόπο...