Skip to main content

Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση που ξέραμε φθάνει στο τέλος της

Η αποδυνάμωση των κρατών της Ευρώπης έρχεται από δύο δρόμους, την οικονομική ύφεση και τη δημιουργία προϋποθέσεων για εθνοτικές συγκρούσεις.

Η Ένωση των κρατών, που φιλοδοξούσαν να καταστήσουν την Ήπειρο όαση ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας, προφανώς είχαν υπέρμετρες φιλοδοξίες και φρόντισαν οι ισχυροί να επαναφέρουν τα πράγματα στην ακριβώς μεταπολεμική εποχή, όπου οι λαοί συντηρούνταν με τις δωρεές της UNRRA, του Σχεδίου Μάρσαλ. Πλήρως εξαρτημένοι δηλαδή.

Η αποδυνάμωση των κρατών της Ευρώπης έρχεται από δύο δρόμους, την οικονομική ύφεση, και την δημιουργία προϋποθέσεων για εθνοτικές συγκρούσεις. Και εάν δεν υπάρξουν μ’ αυτά αποτέλεσμα, τότε σε πολύ λίγα χρόνια οι ιθαγενείς Ευρωπαίοι θα καταστούν μειονότητα στις πατρίδες τους.

Παρ’ όλη την προσπάθεια των ισχυρών να αποκρύπτεται ή να υποβαθμίζεται η παραβατικότητα λαθρομεταναστών και προσφύγων, δεν κατέστη δυνατόν να διαρκέσει το μέτρο επί πολύ χρόνο, όσο και να φρόντισαν οι πολιτικές δυνάμεις και τα συστημικά Μέσα. Τα γεγονότα βοούν και το διαδίκτυο γέμει βίαιων περιστατικών με θύματα κατά κανόνα γυναίκες.

Ειδικώς στην Γερμανία, που δεν πέρασε παρά λίγος μόνον χρόνος που διακήρυξε την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» λαμβάνονται μέτρα, που εθεωρούντο σκληρότατα προηγουμένως, τα οποία όχι μόνον τυχγάνουν της αποδοχής των πολιτών, αλλά οι ίδιοι πολίτες απαιτούν την λήψη τους. Χαρακτηριστική η περίπτωση, όπου απαγορεύτηκε στο Μπόρνχάιμ της Γερμανίας η είσοδος προσφύγων σε πισίνα. Επειδή, όπως είπε ο επικεφαλής του τμήματος κοινωνικών υποθέσεων «Υπήρξαν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από τις ομάδες των νεαρών ανδρών, και αυτό έχει οδηγήσει κάποιες γυναίκες στο να φύγουν».

Όταν μάλιστα αποκαλύφθηκε πως παρόμοια περιστατικά μ’ αυτά της Κολονίας κατά την Παραμονή του νέου έτους είχαν παρατηρηθεί και προ διμήνου, αλλά απεκρύβησαν από τις Αρχές, ξεσηκώθηκαν οι Γερμανοί πολίτες. Μάλιστα τα βίαια περιστατικά κατά γυναικών συνέβησαν σε πάρτι που διοργάνωσαν «προοδευτικοί» φοιτητές για … να καλωσορίσουν τους πρόσφυγες. Και κατά διαστήματα διέκοπταν την μουσική για να προβούν οι διοργανωτές σε παραινέσεις προς τους πρόσφυγες, να μη ενοχλούν τις γυναίκες. Είναι σαφές, πως η έννοια του καλωσορίσματος αποδίδεται με άλλη ερμηνεία στους Ασιάτες και Αφρικανούς.

Ανησυχητικό καθίσταται το φαινόμενο, όπου σπρέι πιπεριού και αεροβόλα γίνονται ανάρπαστα στην Γερμανία, προς ενίσχυση της αυτοάμυνας απέναντι σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Ο κόσμος αντιδρά, αγνοώντας τις παραινέσεις δήθεν προοδευτικών, από την στιγμή, που παρά τις προσπάθειες για ενσωμάτωση, δεν κατέστη δυνατό να συμβεί, ακόμη και σε ανεκτικές κοινωνίες όπως αυτές των Σκανδιναβικών χωρών. Πώς θα απορρίψει ο μουσουλμάνος λαθρομετανάστης τον τρόπο της ζωής του, που βασίζεται στην θρησκεία του; Όποιος το αποτολμήσει αποκόπτεται από την κοινότητά του και μένει μόνος σε έναν ξένο κόσμο.

Και έτσι, δημιουργήθηκαν οι κλειστές γειτονιές στην Ευρώπη. Όπου στο όνομα της προστασίας της διαφορετικότητας παραβιάζονται οι αρχές της ελευθερίας και οι δυνατότητες απρόσκοπτης εφαρμογής πολλών ατομικών δικαιωμάτων των ιθαγενών. Όταν απαγορεύεται το «σταυρουδάκι» στον λαιμό και απολύονται στην Βρετανία όσοι το φέρουν, αλλά επιτρέπεται η μαντίλα που είναι επίσης θρησκευτικό σύμβολο, πού είναι η προστασία της διαφορετικότητας των χριστιανών Βρετανών;

Η ανεκτική ευρωπαϊκή κοινωνία σε οργανωμένες μειονότητες, αλλά δυναμικές, οδηγεί σε γκετοποίηση ολόκληρες περιοχές, όχι μόνον από θρησκευτικούς και εθνολογικούς λόγους, αλλά και από καθαρά παραβατικούς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αφενός κάποιοι οικισμοί των Ρομά, όπου μόνον με αστυνομική εκστρατεία μπορεί -σπανίως- να εισέλθει εκπρόσωπος του κράτους, αφετέρου δε τα Εξάρχεια.

Πέραν αυτών, η Ευρώπη «γερνά» και «συρρικνώνεται». Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, η Ευρώπη θα αποκαλείται στο μέλλον «Γηραιά Ήπειρος», όχι όμως λόγω της αρχαιότητάς της, αλλά λόγω του γηρασμένου πληθυσμού της. Έρευνα τριών Αμερικανών κοινωνιολόγων αποκάλυψε συνταρακτικά στοιχεία για το σύνολο της ηπείρου. Στο 58% των περιφερειών της Ευρώπης, η «φυσική μείωση», δηλαδή οι θάνατοι που δεν προέρχονται από λιμό ή πόλεμο, είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Τα τρία από τα έξι μεγάλα έθνη της Ευρώπης, η Ρωσία, η Γερμανία και η Ιταλία, με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 280 εκατ. ανθρώπους, από τα 743 εκατ. που αριθμεί συνολικά η Ευρώπη, παρουσιάζουν αισθητή μείωση των πληθυσμών τους κάθε χρόνο. Συνολικά σε 17 ευρωπαϊκά κράτη μειώνεται ο πληθυσμός. Μπορεί έτσι να εξηγούνται και οι λόγοι που η Γερμανία και η Άνγκελα Μέρκελ παρουσιάζονται τόσο δεκτικές στη φιλοξενία προσφύγων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά το 1,1 εκατ., μέσα σε έναν χρόνο που διαρκεί το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης από τη Μέση Ανατολή.

Πότε άραγε οι νουνεχείς θα πείσουν τους δήθεν προοδευτικούς, πού οδηγούν οι ιδεοληψίες τους;