Skip to main content

Γιατί ο χρυσός θα εξακολουθήσει να λάμπει και φέτος

ο χρυσός ολοκλήρωσε το 2016 με άνοδο 8,5% για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια σημαντικών απωλειών, υπερβαίνοντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Ποιο θα είναι το επενδυτικό προϊόν που και το 2017 θα αποτελέσει το ασφαλέστερο καταφύγιο για όσους βεβαίως εξακολουθούν να έχουν ...λεφτά προς επένδυση; Σύμφωνα με 26 αναλυτές της αγοράς πολυτίμων μετάλλων, από τη Σιγκαπούρη έως τη Νέα Υόρκη, που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg και φέτος ο χρυσός θα εξακολουθήσει τις υψηλές πτήσεις του και θα κυμανθεί στα 1.300 με 1.350 δολάρια, ενώ κάποιοι από αυτούς έκαναν λόγο για 1.600 δολάρια ανά ουγγιά.

Μπορεί κάτι τέτοιο να συνιστά υπερβολή, ωστόσο, το σίγουρο λοιπόν είναι ότι ο χρυσός, φαίνεται ότι και το 2017 θα κάνει και πάλι την έκπληξη. Δηλαδή, θα εξακολουθήσει να κινείται ανοδικά και να ενισχυθεί έως και 12%-13%, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη του από το 2010 έως σήμερα.

Να σημειωθεί ότι ο χρυσός ολοκλήρωσε το 2016 με άνοδο 8,5% για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια σημαντικών απωλειών, υπερβαίνοντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αλλά και ισοφαρίζοντας τις ζημίες του λόγω κραδασμών είτε από το βρετανικό δημοψήφισμα είτε από τις αμερικανικές εκλογές είτε από την ενίσχυση του δολαρίου.