Skip to main content

Γιατί ο Σόρος εμφανίζεται ξανά στο ελληνικό προσκήνιο

Άνθρωποι του μεγαλοεπενδυτή είχαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για να μάθουν πώς «σκέφτεται» αλλά και τι σχεδιάζει το Μαξίμου.

Μπορεί επισήμως να δηλώνει ότι «η Ελλάδα είναι ένα χαμένο στοίχημα», έτσι όπως «παίζεται» σήμερα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι – υπό διαφορετικούς όρους - δεν θα τον ενδιέφερε επενδυτικά. Ο λόγος για τον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος, όπως μαθαίνουμε, μπορεί να κρατά στάση αναμονής, αλλά όσο περιμένει, ρωτά για να μάθει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι του είχαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, «για δουλειές». Μάλιστα, άλλες πληροφορίες, που έρχονται σε γνώση της Voria.gr, αναφέρουν ότι σε μια τουλάχιστον περίπτωση ήταν ο ίδιος ο Τζορτζ Σόρος που έκανε την επαφή με την κυβέρνηση, επιδιώκοντας να μάθει περισσότερα, σχετικά με τον τρόπο που «σκέφτεται» αλλά και τι σχεδιάζει.

Την ίδια ώρα, η συνδρομή του στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, συνεχίζεται. Στην Ελλάδα βρίσκονται στελέχη του Afya Foundation, που ασχολείται εξειδικευμένα με το θέμα, με την συνδρομή του. Αποστολή τους είναι να βοηθήσουν όσο και όπου μπορούν στην διευθέτηση ζητημάτων που έχουν ως θέμα την υποδοχή και την περίθαλψη προσφύγων που το έχουν ανάγκη. Επί μονίμου βάσεως λειτουργεί επίσης στη χώρα μας το παράρτημα του Solidarityστην Ελλάδα και πάλι με την συνδρομή του.

Πρόκειται για μια από τις πλέον αναγνωρισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) παγκοσμίως, η οποία δρα στην χώρα μας για πάνω από μια δεκαετία. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ήταν από τους πρώτους που είχε προβλέψει το πρόβλημα που έρχονταν, είχε ενημερώσει σχετικά τις κατά καιρούς ελληνικές κυβερνήσεις και είχε πάρα μέτρα.