Skip to main content

Γιατροί του Κόσμου: Εμβολιασμένα τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο

Οποιος επιχειρήσει να διασπείρει φήμες για την υγεία των παιδιών που φροντίζουμε θα μας βρει απέναντι, τονίζει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου.

Εμβολιασμένα και υγιή είναι τα παιδιά των προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, υπογραμμίζει με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης. Σύμφωνα με τον κ.Κανάκη, η εικόνα από τα ιστορικά και τις μετρήσεις των παιδιών δείχνει έναν παιδικό πληθυσμό απολύτως υγιή και ο εμβολιασμός που έχει γίνει από τους Γιατρούς του Κόσμου και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, είναι πλήρης.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως λέει, αισθάνεται ευθύνη για αυτά τα παιδιά, και θα υπερασπιστεί το ανθρώπινο δικαίωμά τους να πάνε σχολείο.

«Όπου υπάρχουν προβλήματα να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Και όχι απλά να πετάμε στον κοινωνικό Καιάδα τα παιδιά», σημειώνει ο κ. Κανάκης.

«Τα φτωχά παιδιά δεν είναι άρρωστα παιδιά!», τονίζει ο ιατρός, και καταλήγει λέγοντας «Οποιος επιχειρήσει να διασπείρει φήμες για την υγεία των παιδιών που φροντίζουμε και προστατεύουμε θα μας βρει απέναντι».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του κ.Κανάκη: