Skip to main content

Γιλντιρίμ: Γιατί ο Τσίπρας δεν αγγίζει καθόλου το ζήτημα των «οκτώ»;

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταστεί «ασφαλές καταφύγιο για πραξικοπηματίες».

Έμμεση απάντηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως προς τις δηλώσεις του για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς  έδωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ λέγοντας ότι «η Δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα» και προσθέτοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να ασχοληθεί και με το ζήτημα των οχτώ φερόμενων ως πραξικοπηματιών.

«Γιατί ο Τσίπρας δεν αγγίζει αυτό το ζήτημα (σ.σ. των οκτώ); Εκτέλεσαν πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα οι Έλληνες στρατιώτες δικάζονται. Η (σ.σ. τουρκική) Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να επέμβουμε στη δικαστική διαδικασία», ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος, ισλαμοσυντηρητικού AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει καταστεί «ασφαλές καταφύγιο για πραξικοπηματίες».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επιστρέφοντας από τη Μογγολία και το Αφγανιστάν και αναφέρθηκε πάλι στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ είχε δηλώσει ότι δεν υφίσταται ζήτημα ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, καθώς «το ένα ζήτημα είναι πολύ διαφορετικό από το άλλο».