Skip to main content

Γιορτές και πανηγύρια…

Ποιος αποφασίζει, δρομολογεί και «τρέχει» την επόμενη ημέρα για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, το παιδιατρικό και ογκολογικό νοσοκομείο στη Μίκρα και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας;Της Μελίνας Καραπαναγ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr

«Yπουργείο για τα πανηγύρια…», έλεγαν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πριν από μερικά χρόνια. Πού να φανταζόμασταν τότε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη χειρότερη εκδοχή της κεντρικής εξουσίας, όπως αυτή της γενικής γραμματείας Μακεδονίας Θράκης… για τα πανηγύρια!

Επτά μήνες μετά την κατάργηση του Υπουργείου και τη θεσμοθέτηση του νέου φορέα - με άγνωστες αρμοδιότητες μέχρι στιγμής - η υφυπουργός και ο υφυπουργός που «κατέλαβαν» εν μέσω αντιδράσεων το ιστορικό κτίριο έχουν «πήξει» στις εθιμοτυπικές επισκέψεις, στις δηλώσεις για τις παγκόσμιες μέρες εορτασμού (γυναίκας, ζώων, περιβάλλοντος κτλ) στις απαντήσεις ερωτήσεων βουλευτών και στα ταξίδια για την εκπροσώπησή μας στο… εξωτερικό!

Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, τελευταία δράση της υφυπουργού… αποκέντρωσης είναι η επίσκεψη εργασίας στην έδρα της Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» (ποια;) Επίσης πληροφορούμαστε ότι πετάχτηκε μέχρι τη Σαραγόσα για τη διάσκεψη των υπουργών της ΕΕ για τη Μετανάστευση, ενώ μέρες πριν έκανε σύσκεψη τοπικών φορέων για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Θεσσαλονίκης.

Αν παρακάμψω τη δήλωσή της για την ημέρα της Γυναίκας – που ελπίζω να έχουν κάνει όλες οι γυναίκες μέλη της κυβέρνησης – συναντώ ακόμη ένα ταξίδι δουλειάς στην Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση της Επιτροπής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ρωμαιοκαθολικών Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ευρώπης.

Όσο για τον συμπαθέστατο υφυπουργό ανάπτυξης και εμπορικής ναυτιλίας (;) Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος δεν διαθέτει δική του ιστοσελίδα – όπως η κα Τζάκρη – μαθαίνω ότι απαντά κυρίως σε ερωτήσεις στη Βουλή για φάρμακα, καμποτάζ και λαχαναγορές. Κρίμα, γιατί πολλοί πιστεψαν ότι κοτζάμ κτίριο στην καρδιά της Μακεδονίας, με εργαζομένους που παίρνουν επίδομα…παραμεθόριας περιοχής, θα μπορούσε να λάμψει περισσότερο και τωρα αρχίζουν και αναρωτιούνται: «Με τόσα άδεια κτίρια στην πόλη (νέο δημαρχιακό μέγαρο, παλατάκι Αρετσούς, πρώην υπουργείο Μακεδονίας Θράκης κ.α) γιατί το δημόσιο συνεχίζει και καταβάλλει απίστευτα ενοίκια σε ιδιώτες για υπηρεσίες υπουργείων, εφορίες και οργανισμούς;».