Skip to main content

Γιούνκερ και Μέι συμφώνησαν την επιτάχυνση συνομιλιών για το Brexit

Ο πρόεδρος της Κομισιόν και η πρωθυπουργός της Βρετανίας συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές για το «διαζύγιο» τους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συμφώνησαν απόψε «να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους επόμενους μήνες» για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το «διαζύγιο» του Λονδίνου από τις Βρυξέλλες.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το δείπνο εργασίας που είχαν ο Γιούνκερ με τη Μέι σημειώνεται, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ότι «εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα» αφότου ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και «συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές του επόμενους μήνες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνομιλίες που είχαν επί περίπου δύο ώρες στις Βρυξέλλες ήταν «εποικοδομητικές και φιλικές».

Η επίσκεψη της Μέι στις Βρυξέλλες ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Στόχος της ήταν να συζητήσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ πριν από τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στο τέλος της εβδομάδας και θα είναι εν μέρει αφιερωμένη στο θέμα αυτό.