Skip to main content

Γήπεδο ποδοσφαίρου για κορίτσια έγινε σήμερα η Αριστοτέλους (vid)

Νεαρά κορίτσια παίζουν μπάλα στην πλατεία Αριστοτέλους για να διαδώσουν το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ανδρικό σπορ.

Με το σύνθημα «Όλες για το παιχνίδι» νεαρά κορίτσια παίζουν σήμερα ποδόσφαιρο στην πλατεία Αριστοτέλους, συμμετέχοντας σε μία από τις δράσεις του Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από κοινού με τον δήμο Θεσσαλονίκης. 

Στη διοργάνωση συμμετέχουν αθλήτριες από τοπικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες και σχολεία. 

Σκοπός της δράσης είναι η διάδοση του αθλήματος στις γυναίκες, ενώ στη διοργάνωση συμμετέχει και το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, με το μήνυμα «Βάλε την πρόληψη στη ζωής σου», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

 

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη, ξεκίνησε την Τετάρτη, 11 Απριλίου και λήγει αύριο Σάββατο. Πέρα από τη σημερινή δράση, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τουρνουά με τη συμμετοχή των 72 πιο ταλαντούχων παικτριών κάτω των 15 από όλη την Ελλάδα, χωρισμένες σε 4 μικτές ομάδες, στο γήπεδο της ΕΠΣ Μακεδονίας και σεμινάρια με ποδοσφαιρική και κοινωνική θεματολογία.