Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γύρος από σόγια και φυτικός μουσακάς στο Vegan Festival

Μέσα στο φεστιβάλ, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να δοκιμάσει ένα σωρό εδέσματα φυτικής προέλευσης.

Φυτικές λιχουδιές κάθε είδους, που συνθέτουν την vegan διατροφή και είναι φιλικές προς το περιβάλλον και ωφέλιμες για τους καταναλωτές, παρουσιάζονται σήμερα στο Vegan Life Festival που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, στην Αποθήκη Γ' του λιμανιού, σε συνεργασία με τους Vegan Θεσσαλονίκης.

Άτομα κάθε ηλικίας, κρεατοφάγοι, χορτοφάγοι και vegan έρχονται να γνωρίσουν τις αξίες της Vegan ζωής. Μέσα στο φεστιβάλ, μπορεί κανείς να δοκιμάσει ένα σωρό εδέσματα, τα οποία προέρχονται από φυτικά προϊόντα.

Πρόκειται για το δεύτερο φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Το πρώτο έγινε στην Αθήνα, ενώ έχει προγραμματιστεί ένα ακόμη Vegan Life festival, το οποίο θα γίνει ξανά στην Αθήνα, τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Όσοι ακολουθούν τη vegan διατροφή, έχουν τις ίδιες και περισσότερες διατροφικές επιλογές με τους κρεατοφάγους,  καθώς μπαίνουν στη διαδικασία να αναζητήσουν περισσότερα υλικά, νέα τρόφιμα που μπορεί και να μην γνώριζαν ότι υπήρχαν και να τα εντάξουν στην διατροφή τους», δήλωσε στη Voria.gr η Μαρία Ζούλια, από το Vegan Life festival.

Όπως είπε η ίδια, στόχος του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει ο κόσμος όλες αυτές τις επιλογές και να μάθει για τα οφέλη της Vegan διατροφής. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την κα Ζούλια, η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ καλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη διοργάνωση στην Αθήνα, το φεστιβάλ είχε περίπου 7.000 επισκέπτες.

Όπως τόνισε η κα Ζούλια, «ακόμα κι αν κάποιος δεν θέλει να κόψει τελείως το κρέας, μπορεί να το ελαττώσει και να κάνει μικρές αλλαγές στη διατροφή του, γιατί και η παραμικρή αλλαγή κάνει την διαφορά στην υγεία μας αλλά και στον πλανήτη».