Skip to main content

Γκάμπριελ: Η Γερμανία να κάνει το παν για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Νομίζω πως το σωστό είναι μια χώρα τόσο ισχυρή, μεγάλη και σταθερή όσο η Γερμανία, να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη, ανέφερε.

Η Γερμανία πρέπει να κάνει όλα όσα μπορεί ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στον όμιλο ΜΜΕ Funke.

«Νομίζω πως το σωστό είναι μια χώρα τόσο ισχυρή, μεγάλη και σταθερή όσο η Γερμανία, να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Γκάμπριελ, στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), επεσήμανε ότι «η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έκανε και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε το παν, προκειμένου επιτέλους η χώρα αυτή και ο ταλαιπωρημένος λαός της να σταθεί ξανά στα πόδια του, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά - εντός της Ευρωζώνης».

Νωρίτερα, ο Χανς-Πίτερ Φρίντριχ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), εταίρου της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) της Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι «χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν θα υπάρξουν περαιτέρω δάνεια βοήθειας».

Αυτόν τον μήνα η γερμανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε πως παραμένει ενωμένη σε ό,τι αφορά την ανάγκη σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας παρά τις εντεινόμενες ενδείξεις περί αποκλίσεων στις απόψεις των συντηρητικών και των σοσιαλδημοκρατών