Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
x

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: ΤΟ BREXIT ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΜΑΛΑΚΟ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας διαβεβαίωσε πάντως ότι το Βερολίνο θα διαπραγματευτεί έντιμα με την Μεγάλη Βρετανία.

Ευκαιρία για «μαλακό» Brexit διαβλέπει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

«Αυτό σημαίνει ότι η Μ. Βρετανία θα παρέμενε στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά σημαίνει (επίσης) και ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων», όπως τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Το Λονδίνο θα πρέπει να αποδεχτεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - «ή τουλάχιστον ένα κοινό Δικαστήριο, το οποίο θα αποτελείται από Ευρωπαίους και Βρετανούς δικαστές και το οποίο θα ακολουθεί κατ΄ αρχήν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

Ο Γκάμπριελ κατηγόρησε τους Συντηρητικούς της Βρετανίας, γιατί «έπαιξαν με τα συναισθήματα των πολιτών, διέδοσαν «Fake News» για την Ευρώπη και άφησαν τους πολίτες στο σκοτάδι για τις συνέπειες του Brexit», προσέθεσε ότι «μετά τζογάρισαν με τις πρόωρες εκλογές, διότι σκέφτηκαν ότι με τακτικιστικά τρικ θα μπορέσουν να αποκτήσουν μεγαλύτερη πλειοψηφία», με αποτέλεσμα να υπάρχει τώρα «μια δύσκολη, μια αδιέξοδη κατάσταση χωρίς σαφείς πλειοψηφίες και σαφή διαπραγματευτική στρατηγική».

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διαβεβαίωσε πάντως ότι το Βερολίνο «θα διαπραγματευτεί έντιμα» με την Μ. Βρετανία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ