Skip to main content

Γκαρσία: Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε εμάς (video)

«Έχουμε φτάσει σε ένα δύσκολο σημείο, όμως τίποτε δεν έχει κριθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αργεντίνος μέσος των κιτρινόμαυρων

Στην πίεση που υπάρχει γύρω από την ομάδα στάθηκε με δηλώσεις του ο Πίτου Γκαρσία μετά την ισοπαλία του Άρη στη Σπάρτη ενώ υπογράμμισε ότι άπαντες είναι αποφασισμένοι για να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αργεντίνος μέσος των κιτρινόμαυρων:

«Νομίζω πως είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως είπε και ο προπονητής μας είχαμε κατοχή, είχαμε διάθεση, όμως μας έλειπαν οι καθαρές ευκαιρίες. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα αυτό της Β΄εθνικής. Δεν το περίμενα. Είμαστε η μεγαλύτερη και καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και θα πρέπει να τα παλεύουμε όλα. Έχουμε φτάσει σε ένα δύσκολο σημείο, όμως τίποτε δεν έχει κριθεί. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη και μόνο εμείς φταίμε για την κατάσταση. Ούτε ο προπονητής, ούτε ο κόσμος, ούτε η διαιτησία ούτε τίποτα. Μόνο εμείς μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα αυτά και ό,τι και να γίνει όλα εξαρτώνται από εμάς».

Για το πότε θα κερδίσει ξανά ο Αρης: «Μακάρι να το ήξερα αυτό! Έχουμε τόσους πολλούς παίκτες που έχουν παίξει για χρόνια στην Α΄εθνική και πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, καθώς μιλάμε για μία διαφορετική κατηγορία. Υπάρχουν ίσως παίκτες που δεν το έχουν καταλάβει. Γιατί και εγώ δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω. Όλοι φταίμε! Δεν υπάρχει κάνεις στην ομάδα που μπορούμε να πούμε πως δεν έχει κάνει λάθος.  Είναι δύσκολες στιγμές. Ξέρουμε ότι όσο πιο γρήγορα κερδίσουμε ένα παιχνίδι αυτό είναι ικανό να τα αλλάξει όλα. Έχουμε χάσει αρκετούς βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια, και χωρίς να ψάχνω δικαιολογίες, πολλά από τα παιχνίδια στα οποία πετάξαμε βαθμούς τα χάσαμε λόγω ατυχίας».

Για τα στοιχεία που κάνουν δύσκολο το πρωτάθλημα της Football League: «Όταν λέω δύσκολο δεν εννοώ λόγω ποιότητας. Δεν είναι και το καλύτερο πρωτάθλημα. Απλά πρέπει να μάθουμε να αγωνιζόμαστε σε λιγότερους χώρους και χρόνο, με πίεση και δύναμη. Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα, όχι μόνο στην φανέλα. Πρέπει να δουλέψουμε στο ψυχολογικό κομμάτι. Εκεί υστερούμε. Δεν έχουμε ξεχάσει να παίζουμε μπάλα, απλά πρέπει να εξαρτάται από εμάς και πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας και να δείξουμε οτι είμαστε η καλύτερη ομάδα».
 
Για την πίεση που δέχεται η ομάδα: «Εννοείται ότι έχουμε πίεση. Από την ώρα που ήρθαμε ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο και πως θα λειτουργούμε υπό πίεση. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα με μεγάλη εμπειρία».