Skip to main content

Γκαρσία: Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στη φετινή Football League

«Δεν εξαρτάται από εμάς. Παλεύουμε απέναντι σε πολλά πράγματα, εκτός από το ποδόσφαιρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μέσος των «κιτρινόμαυρων»

Για τη μάχη του Άρη ώστε να ανεβεί στη Super League παρά τα όσα συμβαίνουν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας που... δυσκολεύουν το έργο του μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero», ο Πίτου Γκαρσία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αργεντινός μέσος των «κιτρινόμαυρων»:

Για το αν νιώθει αυτήν την πίεση που έχει η ομάδα: «Πάντα και σε κάθε ομάδα υπάρχει μία πίεση. Το θέμα είναι να βρεις έναν τρόπο να μην σε επηρεάζει. Σήμερα, στην κατάσταση που είναι ο Αρης, η πίεση δεν προέρχεται μόνο από τον κόσμο, αλλά υπάρχει και προσωπική πίεση για να πετύχουμε τον στόχο μας και η ομάδα να επιστρέψει στην Α΄ Εθνική».

Για τα αν ήταν η καλύτερη εμφάνιση τους αυτή στο πρώτο 45λεπτο επί εποχής Κωστένογλου: «Συμφωνώ ότι στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε κατοχή, κάναμε φάσεις, πιέσαμε ψηλά. Μετά από τα γκολ, όλα έγιναν πιο εύκολα. Το δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε με μυαλό».

Για το αν βγαίνουν κάποιοι αυτοματισμοί: «Αυτός είναι ο στόχος, ό,τι δουλεύεις στην προπόνηση να μπορείς να το δείξεις και στο γήπεδο. Είναι σημαντικό όταν κάνεις συνεχόμενες νίκες. Σαν ομάδα εκτός του ότι έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια, έχουμε συνεργασία μεταξύ μας, όσες νίκες έχουμε κάνει στα τελευταία παιχνίδια μας βοηθούν στο να παίξουμε καλύτερα και ν΄ αποφύγουμε αυτήν την πίεση».

Για το ότι οι ίδιοι κερδίζουν, ενώ οι συνεκδικητές της ανόδου (βλ. Λαμία) ευνοούνται και παίρνουν ματς, που δεν πρέπει: «Δυστυχώς μας πειράζει. Αυτά τα πράγματα δεν τα έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Βλέπεις απίστευτα πράγματα. Και να στο δείξουν, δεν το πιστεύεις κιόλας. Είναι περίεργο, γιατί δεν έγινε μόνο σ΄ ένα παιχνίδι ή σε μία φάση. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν εξαρτάται από εμάς. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε. Παλεύουμε απέναντι σε πολλά πράγματα, εκτός από το ποδόσφαιρο».

Για το αν υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί ο Αρης να κάνει το απόλυτο: «Ξέρουμε πού βρισκόμαστε, ξέρουμε τι φανέλα φοράμε και έτσι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Μακάρι να είναι όλα καλά και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε σαν ομάδα. Έχουμε μέσα στο μυαλό μας ότι έχουμε 6-7 τελικούς, που πρέπει να τα παλέψουμε. Παιχνίδι με παιχνίδι, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο. Δεν μπορείς να παίξεις σε όλα τα ματς τέλεια, αλλά πρέπει να βρίσκεις άλλους τρόπους για να τα κερδίσεις: θα πρέπει να βγάλεις δύναμη, πάθος και μυαλό, όταν λείπει η ποιότητα».

Για το γιατί η ομάδα δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο μακριά από τη Θεσσαλονίκη: «Θεωρώ ότι όπως βλέπουν όλοι, έχουμε μία ομάδα που εύκολα μπορεί να παίξει στην Α' Εθνική. Έχουμε πάει σε γήπεδα, που ούτε σε Α΄τοπικό στην Αργεντινή δεν τα έχω δει. Σ' ένα επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχω δει πράγματα και γήπεδα που δεν γίνονται. Το Χαριλάου είναι ένα τόσο όμορφο γήπεδο, έχουμε τα πάντα, είναι λογικό να παίζεις εδώ ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο».
 
Για το ότι ο ίδιος προσαρμόστηκε εύκολα: «Νιώθω πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα. Εκτός του τι σημαίνει Άρης για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτούς τους συμπαίκτες. Δεν είναι εύκολο να βρεις τέτοια αποδυτήρια, τέτοια παιδιά. Νομίζω ότι ποδοσφαιρικά προσωπικά, πρέπει να πετύχουμε τον στόχο μας γιατί αξίζουμε».
 
Για τον ρόλο του στον άξονα: «Τα τελευταία 5-6 χρόνια στην Ελλάδα αγωνίζομαι ως δεύτερος αμυντικό χαφ. Ξέρω ότι στα αμυντικά κομμάτια δεν είμαι τόσο καλός, αλλά προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα να τρέξει, να κερδίσει κάποιες μπάλες κ.τ.λ.».
 
Για τον Νίκο Κωστένογλου: «Ο καινούριος προπονητής από την πρώτη στιγμή κατάλαβε τι ομάδα είχε. Για μένα, τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ομάδα ήταν τα ψυχολογικά, γιατί ποιότητα υπάρχει. Δεν γίνεται ένας παίκτης να ξεχάσει πώς παίζεται το ποδόσφαιρο, όμως, δεν είναι εύκολο ν΄αντέξεις αυτήν την πίεση. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Άρης και Α΄ Εθνική. Πόσο βαρύ είναι το όνομά του. Δεν είναι εύκολο να παλεύεις και ν΄αντέχεις αυτήν την πίεση. Νομίζω ότι πηγαίνουμε καλά».

Για το αν θα ήθελε να ξαναδεί ένα γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Εγώ πάντα το λέω: είναι κρίμα να βλέπεις το Χαριλάου άδειο. Εννοείται ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Αλλά δεν φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές. Για μία τόσο μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Άρης, το να πέφτει στην Γ΄Εθνική δεν ευθύνονται μόνο οι ποδοσφαιριστές. Άλλος ένας στόχος, πέρα από την άνοδο, είναι να καταφέρουμε τον κόσμο να ξαναγυρίσει στο γήπεδο».
 
Για το ματς με τον Πανσερραϊκό, που ακολουθεί: «Ούτε αυτό με τον Πανσερραϊκό, που ακολουθεί, ούτε τα υπόλοιπα μέχρι σήμερα ήταν εύκολα παιχνίδια για εμάς, καθώς οι αντίπαλοι, όταν παίζουν με τον Άρη, τα δίνουν όλα. Με εμάς δίνουν το 120% και παραπάνω. Δεν θα είναι εύκολα. Όταν, όμως, εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση, δύσκολα θα χάσουμε».
 
Για το αν θ΄αντέξει, λόγω κούρασης: «Σιγά-σιγά, η αλήθεια είναι πως μου βγαίνει πιο πολύ κούραση, καθώς από την ώρα που ήρθα στην ομάδα μπήκα κατευθείαν και ενώ είχα φύγει από την Κορέα στα τέλη Νοεμβρίου. Συνεπώς, δεν είχα πολύ διάστημα για να ξεκουραστώ. Ωστόσο, έχουμε μπροστά μας 40 μέρες που πρέπει να δουλεύουμε και να παλέψουμε για τον στόχο μας και μετά θα έχουμε χρόνο γα ξεκούραση».
 
Για το αν γίνονται τέτοια λάθη στα πρωταθλήματα της Αργεντινής: «Ποτέ! Αν ένας διαιτητής κάνει τέτοια λάθη, δεν θα ξαναπαίξει σε ματς. Επειδή στην Αργεντινή το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής, τέτοια λάθη θα συζητούνταν κάθε μέρα στην τηλεόραση».