Skip to main content

Γκαζάκια στο γραφείο του Σημίτη

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ακαδημίας. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η ομάδα «Επαναστατική
Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ακαδημίας.

Σύμφωνα πληροφορίες δύο άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια στο διάδρομο του 5ου ορόφου μπροστά στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, όπου και εξερράγη. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Στο γραφείο του κ. Σημίτη την ώρα της έκρηξης ήταν δύο άτομα τα οποία βγήκαν στο μπαλκόνι, ενώ από την Πυροσβεστική εκκενώθηκε η πολυκατοικία για προληπτικούς λόγους. Προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση διενεργείται από την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» με τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Η ίδια ομάδα είχε αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για ανάλογες επιθέσεις σε γραφεία του ΛΑΟΣ και στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.