Skip to main content

Γκιουλέκας: Επαίσχυντη και κατάπτυστη η συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Tην εκδήλωση διοργάνωσε ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Γκιουλέκας.

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ που υπογράφηκε χθες στις Πρέσπες «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την ευρύτερη περιοχή» διατύπωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, στην ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Εξωτερική Πολιτική - Εθνικά Θέματα: Οι τελευταίες εξελίξεις».

«Από χθες οι Σκοπιανοί με τη βούλα της Ελλάδας ονομάζονται Μακεδόνες» και «από χθες για τη διεθνή κοινότητα μιλούν τη μακεδονική γλώσσα» επισήμανε ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία «επαίσχυντη» και «κατάπτυστη».

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και ο πρωθυπουργός «θα μας βρει απέναντι, στη Βουλή, στις πλατείες, στα συλλαλητήρια, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Υπογράμμισε τέλος, ότι ο πρωθυπουργός υπέγραψε  τη συμφωνία χωρίς λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Tην εκδήλωση διοργάνωσε ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Γκιουλέκας.

Μίλησε επίσης, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής,  Άγγελος Συρίγος, ενώ ρόλο συντονιστή είχε ο διεθνολόγος, λέκτορας του ΑΠΘ, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.