Skip to main content

Γκιουλέκας για ομιλία Τσίπρα: Έλειπε μόνο το «Μια φορά κι έναν καιρό»

Αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός - ελέω Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης - να χωρέσει στην χθεσινή τοποθέτησή του και λίγη Βόρεια Ελλάδα, είπε ο βουλευτής.

Tο μόνο που έλειπε από την ομιλία του πρωθυπουργού στην 82η ΔΕΘ ήταν το "Μια φορά κι έναν καιρό...", σχολίασε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός - ελέω Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης - να χωρέσει στην χθεσινή τοποθέτησή του και λίγη Βόρεια Ελλάδα. Από την ομιλία του κ. Τσίπρα, όμως, το μόνο που έλειπε ήταν το "Μια φορά κι έναν καιρό..."», είπε ο κ. Γκιουλέκας και συνέχισε:

«Το Μετρό θα ολοκληρωθεί το 2019 - 2020 τόνισε τετράκις χθες ο πρωθυπουργός! Φυσικά, ξέχασε να αναφέρει ότι τα προβλήματα με τις αρχαιότητες στην οδό Βενιζέλου και στην Πλατεία Αγίας Σοφίας δεν έχουν λυθεί και θα απαιτηθούν χρόνοι που θα ξεπεράσουν κατά πολύ το 2020. Όπως, φυσικά, ξέχασε και να εξηγήσει από πού θα χρηματοδοτηθούν οι σχετικές μελέτες...».

Όπως επεσήμανε ο κ. Γκιουλέκας, «σε άλλο κεφάλαιο στο παραμύθι του κ. Τσίπρα ακούσαμε για την αναχρονιστικής αντίληψης κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, όταν μόλις το 2019 απελευθερώνονται οι αστικές συγκοινωνίες στην Ελλάδα...».

Στη δήλωσή του ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε επίσης: «Ακόμη ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα ότι η Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναβαθμίζει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναγγέλλοντας την δημιουργία εμπορικού κέντρου σε αυτό και την απόδοση της Α' προβλήτας στο κοινό... Μάλλον το γεγονός ότι ως αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του πολέμησαν λυσσαλέα την προσπάθεια αξιοποίησης του και μπλόκαραν την παραχώρηση του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΘ αφαιρέθηκε από την... εξεταστέα ύλη.

Επίσης ο κ. Τσίπρας εξήρε την ίδρυση του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, θέλοντας να πει ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση της Βορείου Ελλάδος, λησμονώντας βέβαια την υποβάθμιση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και την υπαγωγή του ως Υφυπουργείο στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Φυσικά, το παραμύθι του κ. Τσίπρα είχε "happy end", αφού δεν έλειψαν στο τέλος και τα... δωράκια στους ιθαγενείς.

Έταξε στην Θεσσαλονίκη σιδηροδρομική σύνδεση με τον Δούναβη και την Μαύρη Θάλασσα, όπως είπε, χωρίς, όμως, να αναφερθεί στην εξεύρεση των πόρων υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου...

Έταξε σχολεία στην Δυτική Θεσσαλονίκη...

Αναφέρθηκε στην παραχώρηση του Στρατοπέδου του Παύλου Μελά, η οποία είχε ξεκινήσει από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και εξήγγειλε την παραχώρηση του Στρατοπέδου Κόδρα, χωρίς, όμως, να αναφερθεί στα σοβαρά ιδιοκτησιακά προβλήματα που υπάρχουν εκεί...

Ευτυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν έκλεισε την χθεσινή ομιλία του με το "Έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα..."».