Skip to main content

Γκιουλέκας: Ο πρωθυπουργός πάλι μοίρασε ψέματα από τη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός μοίρασε πάλι ψέματα και έωλες υποσχέσεις θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήλθε, είδε και ... απήλθε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη θυμίζοντας τον χειρότερο εαυτό του, τόνισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο κ. Γκιουλέκας ο πρωθυπουργός μοίρασε «πάλι ψέματα και έωλες υποσχέσεις θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς.»

Αναλυτικά
 
«Ο Αλέξης Τσίπρας ήλθε, είδε και ... απήλθε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη θυμίζοντας τον χειρότερο εαυτό του!
 
Μοίρασε πάλι ψέματα και έωλες υποσχέσεις θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς. Και όλα αυτά σε μία πόλη με ιδιαίτερα αρνητικό συμβολισμό για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού από τη Θεσσαλονίκη υφήρπασε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με το περίφημο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» υποσχόμενος κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, σχίσιμο των μνημονίων και τόσα άλλα.
 
Όλα αυτά στη Βόρειο Ελλάδα που υποφέρει από μία πρωτοφανή ανεργία. Στη Βόρειο Ελλάδα που οι επιχειρηματίες της  πνίγονται από τη φοροκαταιγίδα που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση, από την έλλειψη ρευστότητας με τα capital controls, από τον σκληρό ανταγωνισμό που υφίστανται από τις γειτονικές αγορές.
 
Σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή ο πρωθυπουργός μίλησε πάλι για ανάπτυξη και για την θετική πορεία της οικονομίας. Υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας για μετά το 2019 ξεχνώντας ότι ο ίδιος και η Κυβέρνησή του ψήφισαν τη μείωση του αφορολόγητου, την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων και μία συνεχιζόμενη λιτότητα σε βάθος χρόνου.
 
 
Έκανε επίσης λόγο για τα μεγάλα έργα και τις υποδομές, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο λιμάνι που ο ίδιος ως αντιπολίτευση και οι σύντροφοί του πολεμούσαν την όποια αναπτυξιακή ενέργεια είχε επιχειρηθεί γι' αυτό.
 
Αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση της διπλής σήραγγας των Τεμπών, ξεχνώντας ότι τα έργα αυτά ξεκίνησαν και είχαν φτάσει μέχρι την τελική τους φάση από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Και με μία αλαζονική διάθεση πρόβαλλε  ως μοντέλο ανάπτυξης την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω!
 
Η επιχειρούμενη για άλλη μια φορά εξαπάτηση του ελληνικού λαού και ειδικότερα του λαού της Βορείου Ελλάδας από τον πρωθυπουργό θα αποτελούσε μέρος μιας πολυπαιγμένης κωμωδίας αν η κατάσταση δεν είχε ξεπεράσει τα όρια του τραγικού.
 
Συστήνουμε στον πρωθυπουργό, την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και την Βόρειο Ελλάδα να θυμάται την παροιμία: ''Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!''».