Skip to main content

Γλυτώνει το λουκέτο το Mega - Παλιοί και νέοι μέτοχοι στην ΑΜΚ

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα σενάρια περί κλεισίματος του Mega, καθώς επήλθε συμφωνία μεταξύ των μετόχων αλλά και των νέων επενδυτών.

Ευχάριστα είναι τα σημερινά νέα για το Mega, καθώς όπως όλα δείχνουν μπαίνουν τέλος στα σενάρια περί κλεισίματος του Mega, μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ των μετόχων μαζί με νέους επενδυτές, για συμμετοχή στην ΑΜΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, δηλαδή Μπόμπολας, Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης και Φιλιππόπουλος, συμφώνησαν να βάλουν ποσό της τάξης των τριών εκατ. ευρώ εντός της εβδομάδας, προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες εκκρεμότητες -και πιο συγκεκριμένα η αποπληρωμή των οφειλομένων προς τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα μπει έναντι της αύξησης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, που έχει αποφασιστεί.

Σε ανακοίνωσή της η Τηλέτυπος ΑΕ ενημερώνει ότι:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τηλέτυπος ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού.

»Κατ’ αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

»Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της».