Skip to main content

Γούλα: Ούτε ένας αστυνομικός δεν βρέθηκε να προστατεύσει τον Μπουτάρη

Το πώς έγινε η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη περιέγραψε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που βρισκόταν δίπλα στον δήμαρχο στο θλιβερό περιστατικό.

Το πώς έγινε η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη περιέγραψε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η οποία βρέθηκε δίπλα στον δήμαρχο σε όλη τη διάρκεια του θλιβερού περιστατικού κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μάλιστα, σε σημερινές δηλώσεις της, μετά την επίσημη δοξολογία για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, τόνισε ότι δεν υπήρξε ένας αστυνομικός ή ένας εκπρόσωπος των Ποντιακών Οργανώσεων για να προσατεύσει τον δήμαρχο.

«Ευτυχώς οσα έγινε καταγράφηκαν στις κάμερες και δεν υπάρχει αμφιβολία. Μετά τη χθεσινή εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος ο που δεν προκλήθηκε κανένα επεισόδια στη συνέχεια και στο πλαίσιο του προγράμματος κατεβήκαμε στον Λευκό Πύργο και όπως είχε συγκεντρωθεί ο κόσμος πήραμε και εμείς θέση. Ξαφνικά εκεί που καθομασταν και περίμενα, άρχισε από το πλήθος από διάφορα σημεία να ακούγονται βρισιές, να βρίζουν χυδαία το δήμαρχο. Ο δήμαρχος δεν αντέδρασε και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό σε όλη την εξέλιξη γιατί ακριβώς επειδή κράτησε την ψυχραιμία του αποφύγαμε τα χειρότερα. Τα πράγματα θα ήταν πιστεύω πολύ χειρότερα. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ύβρεων δίπλα μας ήταν κάποιοι με το σχετικό σωματότυπο, λίγο θηριώδεις και ένας συγκεκριμένα από αυτούς με ένα σιελ μπλουζάκι άρχισε να έρχεται προς εμάς και γυρνάει και λέει στον δήμαρχο "τι θες εσύ εδώ, σήκω φύγε". Ο δήμαρχος δεν απάντησε και αυτός άρχισε να γίνεται απειλητικός με το σώμα του. Κοντά σε αυτόν ήρθαν και κάποιοι άλλοι, ήταν μαζί και ο αστυνομικός φρουρός του δημάρχου. Θεωρήσαμε σωστό να απομακρυνθούμε και να πάμε στο σημείο που είχε παρκάρει το αυτοκίνητο, κοντά στο βασιλικό Θέατρο», είπε η κ. Γούλα και πρόσθεσε:

«Ξεκινώντας και περπατώντας αρχίζει να γίνεται ένας πανικός χτυπημάτων σωρηδόν  με κλωτσιές στην πλάτη του δημάρχου, γροθιές πίσω στον αυχένα και εμείς φάγαμε μερικές δεν ήταν ένα άτομο που χτυπούσε και έφυγε, να χτυπούσαν υπήρχε εμμονή, υπήρχε πρόθεση να κάνει εκείνη την στιγμή κακό. Κάποια στιγμή πηγαίνοντας έπεσε κάτω ο δήμαρχος, εκεί εγώ φοβήθηκα πραγματικά πολύ για τι αν δεν τον άρπαζε ο αστυνομικός να τον σηκώσει και να συνεχίσουμε θα γινόταν τρομερό κακό για τι συνέχιζαν να τον χτυπούν ενώ ήταν κάτω. Συνεχίζουν να χτυπούν, πετούσαν και αντικείμενα φτάσαμε τελικά μέχρι το αυτοκίνητο. Πρέπει να πω ότι σε όλη αυτή τη διάρκεια δεν είδα αστυνομικό Ούτε κανένα απο την οργανωτική επιτροπή και εκεί δεν σταματάει η διαδικασία για τι εγώ ανοίγω την πόρτα για να μπει ο δήμαρχος και υπήρχε κάποιος που κλωτσούσε την πόρτα, ήθελε να τον χτυπήσει ακόμη και με την πόρτα. Και κάποιος άλλος έσπασε και το παρμπρίζ από πίσω».

«Υπάρχουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες. Πρέπει να πω ότι υπήρχαν και κουκουλοφόροι. Αλλά και άλλοι που είδαμε κανονικά τα πρόσωπά τους. Ήταν και ένας κύριος με ένα μωρό. Αυτό πρέπει να το δούμε όλοι, τι σημαίνει... Ο δήμαρχος χθες έκανε μήνυση κατά αγνώστων. Βεβαίως, είχε κινήσει διαδικασία ούτως ή άλλως ο εισαγγελέας. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν σύντομα πράγματα γιατί εγώ όπως το έζησα, είδα ότι υπήρχε πρόθεση να γίνει κακό. Ήταν σχεδιασμένο, υπήρχε σχέδιο. Δεν μπορούμε να λέμε απλώς ότι δεν σεβάστηκαν την ηλικία του. Είναι ο δήμαρχος της πόλης. Υπήρχαν άνθρωποι που προπηλάκισαν τον δήμαρχο της πόλης...», κατέληξε η κυρία Γούλα.