Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΓΡ. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Το Γραφείο προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη θα διακοπεί, σε περίπτωση που η χώρα εγκαταλείψει το μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων ή επέλθει πολιτική αστάθεια

Ανάπτυξη της τάξης του 1,5% - 1,6% αναμένει για το 2017 το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, όπως προκύπτει από την τριμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Παρά τις αισιόδοξες κυβερνητικές προβλέψεις, το Γραφείο Προϋπολογισμού προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη θα είναι εύθραυστη και καθιστά σαφές ότι θα διακοπεί, σε περίπτωση που η χώρα εγκαταλείψει το μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων ή επέλθει πολιτική αστάθεια.

Στον αντίποδα, στην έκθεση χαρακτηρίζεται ως θετική εξέλιξη το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κατά το Γραφείο Προϋπολογισμού, συνεπάγεται τα εξής:

- Πρώτον, τη θετική εκτίμηση των εταίρων για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος, καθώς αναγνωρίζεται ρητά ότι η ελληνική πλευρά έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία.
- Δεύτερον, τη συνέχεια της ροής της χρηματοδότησης
- Τρίτον, την προοπτική αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους μετά το τέλος του προγράμματος το 2018.

Στα θετικά προστίθεται επίσης, το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, όπως προτάθηκε προσφάτως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δείτε την έκθεση, ΕΔΩ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ