Skip to main content

Greek idol και…παραδόσεις

Κρατούν «τα ήθη και τα έθιμα» των παλαιών λαϊκών καλλιτεχνών οι καινούριοι της πίστας! της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Ο νεαρός διαγωνιζόμενος* στο ριάλιτι της Ρούλας, στον ελεύθερό του χρόνο πηγαίνει στα μπουζούκια, διότι, όπως λέει ο ίδιος, από εκεί έβγαλε…το χλιδάτο αυτοκίνητο και χρήματα για να βοηθήσει την οικογένειά του! Τώρα αν τα δήλωσε ή όχι στη εφορία, θα το δείξει ο έλεγχος των επόμενων δεκαετιών (όπως γίνεται τώρα για τα «αστέρια» μιας άλλης εποχής!)

Το παιχνίδι κατέγραψε βόλτα του νεαρού, με το πολυτελές ΙΧ του, που απέκτησε λόγω της δουλειάς του στις νυκτερινές πίστες. Οδηγούσε γεμάτος…υπερηφάνεια και χαρά, πιθανότατα γιατί δεν άκουσε για τα μέτρα του ΔΝΤ ή τις επερχόμενες εφόδους του ΣΔΟΕ στα καμαρίνια τραγουδιστών, καθιερωμένων και ανερχόμενων.

Έτσι χαίρονταν και οι παλαιότεροι (μεταξύ των ετών 1993-1998) τότε που οι νύκτες ήταν… χρυσές και οι φίρμες «φοβόντουσαν» μόνο το θεό και την…αφωνία. Ζούσαν τρελά -και το έδειχναν- με μπριγιαντένια ρολόγια, επώνυμα ρούχα, πλούσιους θαμώνες, βίλες, πόρσε και φεράρι (και δεν ήταν οι μόνοι).

Σ΄ αυτά τα έξι χρόνια …ακατάπαυστης ηδονής, οι ελεγκτικές αρχές εντόπισαν - κατόπιν εορτής - πολλά αστέρια που φοροδιέφευγαν συστηματικά ως άλλοι Βοσκόπουλοι και ετοιμάζονται να τους βγάλουν στο μεϊντάνι. Όμως δεν έχουν τελειώσει. Το ψάχνουν πολύ, όπως το ψάχνουμε κι εμείς, π.χ. για το εάν σ΄ αυτή τη εξαετία ξεκίνησε ή «ξέφυγε» το φαινόμενο της κατρακύλας, της κονόμας, της ατελείωτης ευχαρίστησης, της ξιπασιάς και του νεοπλουτισμού…
 
 *Τελικά ο νεαρός με το πολυτελές κουπέ ψηφίσθηκε χθες να αποχωρήσει από το παιχνίδι…