Skip to main content

ΓΣΕΕ: Αδιανόητο να ξεπουλιούνται τα κοινωνικά αγαθά

«Δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι η κυβέρνηση αποφασίζει ακόμη και το νερό, όπως και το ρεύμα, να περάσει στα χέρια των ιδιωτών», αναφέρει η ΓΣΕΕ

Την έντονη αντίθεσή της στην ένταξη στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρήσεων «στρατηγικής σημασίας για τη χώρα», εκφράζει η ΓΣΕΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Είναι αδιανόητο επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών να ξεπουλιούνται, υποθηκεύοντας με τον τρόπο αυτό τόσο το μέλλον της χώρας όσο και την πρόσβαση των πολιτών σε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες».

«Δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι η κυβέρνηση αποφασίζει ακόμη και το νερό, όπως και το ρεύμα, να περάσει στα χέρια των ιδιωτών, καθιστώντας ακόμη και το βασικότερο αγαθό για τον άνθρωπο, εμπόρευμα», επισημαίνει.

Η ΓΣΕΕ ζητά να αποσυρθεί το «νομοσχέδιο της ντροπής που εντάσσει τις κοινωφελείς εταιρείες στο Υπερταμείο».

«Η Συνομοσπονδία στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα για να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας», καταλήγει η ΓΣΕΕ.