Skip to main content

ΓΣΕΒΕΕ: Καθημερινό «λουκέτο» σε 89 μικρές επιχειρήσεις

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας, τα χρέη των μικρομεσαίων ανέρχονται στα 82 δισ. και με τις προσαυξήσεις πλησιάζουν τα 120 δισ. ευρώ

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που αποκάλυψε ο γγ της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Κουράσης, σύμφωνα με τα οποία, καθημερινά στη χώρα, 89 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο».

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι, παράλληλα, τα στοιχεία για τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας, τα χρέη ανέρχονται στα 82 δισ. και με τις προσαυξήσεις πλησιάζουν τα 120 δισ. ευρώ.

Ο κ. Κουράσης, μιλώντας σήμερα στη δημόσια τηλεόραση, επανέλαβε την έκκληση της ΓΣΕΒΕΕ ώστε να δημιουργηθεί ένας ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός συνδεδεμένος με POS (μηχάνημα χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στο κατάστημα) καιθώς και το αίτημα να μειωθεί η προμήθεια των τραπεζών για χρήση καρτών και να εναρμονιστεί με τον κανονισμό της Ε.Ε 2015/751, όπου η διατραπεζική προμήθεια κυμαίνεται στο 0,2% για τις χρεωστικές κάρτες και στο 0,3% για τις πιστωτικές.

Όσον αφορά στη γενικευμένη χρήση καρτών που προωθεί η κυβέρνηση ο κ. Κουράσης επισήμανε την ανάγκη «μιας περιόδου προσαρμογής».