Skip to main content

Guardian: Να φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα θα προτείνει ο Τσίπρας

Επικαλούμενη πηγές από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού, η εφημερίδα εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την αποχή του Ταμείου από το μνημόνιο.

Την πλήρη αποχή του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη πηγές από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού.

«Στον απόηχο της απόφασης του ΔΝΤ να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του – στο μπλογκ που συνέταξαν οι κ.κ. Τόμσεν και Όμπστφελντ – ο Τσίπρας θα προτείνει να απέχει εντελώς ο οργανισμός από το πρόγραμμα διάσωσης που αυτή τη στιγμή κρατά τη χώρα στην επιφάνεια» γράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα

Όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της σε live blog του Guardian, η πηγή της ανέφερε ότι «το Ταμείο ποτέ δεν εντάχθηκε επισήμως σε αυτό το πρόγραμμα και στην πραγματικότητα δε το χρειαζόμαστε. Το πολύ-πολύ θα μπορούσε να περιοριστεί σε έναν τεχνικό, συμβουλευτικό ρόλο».

Η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας φαίνεται να είναι εξοργισμένος με τους «ανόητους τεχνοκράτες», όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι θέλουν και άλλες μειώσεις των συντάξεων αλλά και μειώσεις φόρων μετά το τέλος του προγράμματος το 2018.

«Ίσως αυτή η νεότερη αψιμαχία να ξεχειλίσει το ποτήρι», εκτιμά η ανταποκρίτρια της «Guardian».