Skip to main content

Οι σαμπάνιες στον Λευκό Οίκο για την επίσκεψη Τσίπρα

Ο φόβος (;) στη Βουλγαρία μήπως η Ελλάδα της επιτεθεί, η παραβίαση της κοινής λογικής με το Ελληνικό και ο εκτός τόπου και χρόνου Σκοπιανός ΥΠΕΞ.

Ο «Εδώ φαίνεται να παραβιάζονται κανόνες της απλής λογικής», είπε ο Στουρνάρας για την υπόθεση του Ελληνικού. Ποιο είναι το περίεργο; Τα απλά μας δυσκολεύουν στην Ελλάδα. Πέρασαν δυο εβδομάδες, κι ακόμη δεν μας είπαν πώς βυθίστηκε η «Αγία Ζώνη» στον Σαρωνικό. Ενώ στο περίπλοκο πώς θα νομιμοποιήσει ο Κοντονής τους μουσουλμάνους στην Θράκη και τους μακεδονίζοντες στην Δυτική Μακεδονία, αυτό το βρήκε η κυβέρνηση.

Πληρώνει ακριβά ο λαός τους μαθητευόμενους μάγους, αλλά τουλάχιστον κατάλαβε πόσο χρήσιμη είναι η Αριστερά στον καπιταλισμό. Μόνον αυτή μπορεί να τσακίσει έναν λαό χωρίς μεγάλες αντιδράσεις. Και βρίσκει τους κατάλληλους με αυταπάτες.

Αυτό το «αποδέχθηκε ο Α. Τσίπρας την πρόσκληση του Τραμπ» και θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπως γράφηκε στην κυβερνητική ανακοίνωση, πολύ το γουστάρω. Δεν γράφει όμως η ανακοίνωση αν «αποδέχθηκε» την πρόσκληση με δυσφορία, επειδή είναι απασχολημένος να πείσει την γεν. γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού -μια υπάλληλο δηλαδή, που αδιαφορεί για τις πρωθυπουργικές συστάσεις- να καταδεχθεί να ασχοληθεί με το θέμα του Ελληνικού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, μόλις ο Α. Τσίπρας «αποδέχθηκε» την πρόσκληση του Τραμπ, άνοιξαν σαμπάνιες στον Λευκό Οίκο, επειδή είχαν ένα φόβο μήπως και δεν την αποδεχθεί. Είχαν βέβαια και μια υπόνοια, μήπως ζητήσει να πάρει και τον Μαδούρο μαζί. Αυτοί οι δυο είναι αχώριστοι και επιτυχημένοι κυβερνήτες. [Το βεβαιώνει και ο Τριαντάφυλλος].

Δεν το κατάλαβα αυτό που είπε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας. Νικολάι Νέντσεφ. Με την αγωνιώδη ερώτηση «φανταστείτε να γίνει σύγκρουση με την Ελλάδα εμείς πώς θα υπερασπισθούμε τον εναέριο χώρο μας, εμείς τι θα κάνουμε;» εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών.

Πώς του ήρθε και έφερε ως παράδειγμα σύγκρουση με την Ελλάδα και όχι με κάποια άλλη χώρα; Στ’ αλήθεια υπάρχει φόβος στην Βουλγαρία μήπως η Ελλάδα της επιτεθεί. Δεν ξέρουν ότι εμείς είμαστε ανοιχτοχέρηδες και μόνον δίνουμε, ακόμη και αν δεν μας ζητήσουν;

Πάντως, μπορώ να συστήσω στους Βουλγάρους, πώς θα αντιμετωπίσουν τα ελληνικά μαχητικά χωρίς να αγοράσουν αεροπλάνα. Δημοσιεύθηκε προχθές μια φωτογραφία αεροπλάνου της Badr Airlines, πολύ σοκαριστική, καθώς ένα πουλί είχε τρυπήσει την άτρακτο, την τσάκισε, και το αεροπλάνο υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση. Αφού ένα πουλί κάνει τέτοια ζημιά, τι χρειάζονται τα μαχητικά αεροσκάφη; Να χρησιμοποιήσουν οι Βούλγαροι τα πουλιά τους.

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ εξελίσσεται σε μεγάλο ψώνιο. Εκπροσώπησε την Τετάρτη το κράτος των Σκοπίων στη συνάντηση Βορειοατλαντικού Συμβουλίου-Σκοπίων και δήλωσε ότι τα Σκόπια θα συνεχίσουν να ενισχύουν τον ρόλο τους σε ό,τι αφορά την ενεργή συνεισφορά για την διασφάλιση της παγκόσμιας (;) ειρήνης και ασφάλειας.

Την ώρα που δεν μπορούν να διασφαλίσουν την εσωτερική τους ασφάλεια, και έπρεπε να παρέμβει και ο Κοτζιάς και η Ελλάδα τον περασμένο Μάιο για να μη σκοτωθούν μεταξύ τους, τέσσερις μήνες μετά αισθάνονται έτοιμοι να συνεισφέρουν στη διασφάλιση της... παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας! Για να μη τον αδικώ, τα ίδια είπε και ο Έντι Ράμα στον ΟΗΕ. Μπορεί η ανθρωπότητα να κοιμάται ήσυχη. Αλβανοί και Σκοπιανοί εγγυώνται την παγκόσμια ειρήνη.