Skip to main content

Mega: Γρίφος η επόμενη ημέρα για το «Μεγάλο Κανάλι»

Η επόμενη ημέρα για τη βιωσιμότητα του MEGA, οι επερχόμενες αποφάσεις των πιστωτριών τραπεζών και η στάση της κυβέρνησης.

Και τώρα τι; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα, αναφορικά με την επόμενη μέρα του μεγαλύτερου τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα. Μετά το μερικό αδιέξοδο στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της μητρικής εταιρείας Τηλέτυπος, το MEGA εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ουσιαστικά, έως την προσεχή Παρασκευή, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι πιστώτριες τράπεζες περιμένουν τις τελικές τους αποφάσεις, για να δρομολογήσουν εξελίξεις, έχοντας δώσει ένα περιθώριο μερικών ημερών σε παλιούς και νέους μετόχους να κάνουν την απαιτούμενη κίνηση σωτηρίας για την αύξηση των 15 εκατ ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο γίνεται μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, για να μείνει το κανάλι active, αν και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι έχουν υπόψη τους ότι έως το τέλος του έτους θα πρέπει να βάλουν και άλλα λεφτά, για να καλύψουν υποχρεώσεις του. Κι αυτό είναι που κάνει στην πραγματικότητα τις αποφάσεις δυσκολότερες.

Η κυβέρνηση, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις, δηλώνει αμέτοχη, αλλά θεωρεί πως ό,τι και αν γίνει στο MEGA έχει, πλέον, καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στο «παλιό σύστημα». Και σκέφτεται να το επικοινωνήσει αρκούντως. Η εξέλιξη στο MEGA θα έχει πάντως επιπτώσεις και στις εκδοτικές εταιρείες – μετόχους της Τηλέτυπος. Κι αυτό γιατί ο δανεισμός του καναλιού γίνονταν με εγγύηση τις μετοχές αυτών των εταιρειών, οι οποίες, ούτως ή άλλως, έχουν και τα δικά τους δανειακά προβλήματα. Συνεπώς, η κατάσταση αρχίζει να μπερδεύεται ακόμα περισσότερο, με όλους του εμπλεκόμενους να τονίζουν την κρισιμότητα της, αλλά προς το παρόν να μην αναλαμβάνονται οι απαραίτητες δράσεις, που θα οδηγήσουν στη σωτηρία του καναλιού.