Skip to main content

H Κleemann εξόπλισε το νέο διεθνές αεροδρόμιο του Τουρκμεναμπάτ

Με 26 ανελκυστήρες και εννέα κυλιόμενες σκάλες, η ελληνική βιομηχανία, εξόπλισε το νέο αεροδρόμιο που ήδη μπήκε στο Βιβλίο Guiness.

Ένα σημαντικό έργο ολοκλήρωσε η Kleemann, στο νέο διεθνές αεροδρόμιο του Τουρμεναμπάτ, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης του Τουρκμενιστάν, που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο της χώρας, Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ.

Η Kleemann υλοποίησε για το νέο διεθνές αεροδρόμιο, έργο αξίας 1.112.000 δολαρίων, το οποίο περιλάμβανε 26 ανελκυστήρες MRL Atlas και εννέα κυλιόμενες σκάλες.

Η συμμετοχή της Kleemann σε ένα έργο αυτών των διαστάσεων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, υπογραμμίζει την υψηλή θέση της ελληνικής βιομηχανίας στη διεθνή αγορά. Σημειώνεται ότι το νέο αεροδρόμιο μπήκε στο Guiness World Record Book, λόγω του μοναδικού στον κόσμο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του terminal, στη σχήμα του αστεριού του Oguz Khan.

O διεθνής αερολιμένας του Τουρκμεναμπάτ θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους στην περιοχή, συμβάλλοντας στα σχέδια της χώρας για την ανάπτυξη των μεταφορών αλλά και των logistics.