Skip to main content

H μείωση στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο και η βόμβα Ρέγκλινγκ για Βαρουφάκη

H μείωση στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο, η εξαφάνιση των Ρώσων τουριστών και η βόμβα που έριξε ο Ρέγκλινγκ για τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Μείωση της τάξης του 10% εμφάνισε τον Απρίλιο, το πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο της χώρας, που σημαίνει ότι λιγότεροι και φτωχότεροι είναι οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα. Ήδη η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη με είσπραξη λιγότερα από 600 ευρώ ανά τουρίστα σε εβδομαδιαία παραμονή, με την Μάλτα να βρίσκεται στην κορυφή με 1.200 ευρώ.

Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο της χώρας διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στα 280 εκατ. ευρώ έναντι 311 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2015, σύμφωνα με την ΤτΕ. Πληρώνουμε τα "ανοιχτά σύνορα" του ΣΥΡΙΖΑ. Η τραγική εικόνα που εμφάνιζε η Ελλάδα με τους λαθρομετανάστες στην Ειδομένη, στον Πειραιά και στα νησιά, μαζί με την όλη εικόνα ακυβερνησίας, απομάκρυνε τους τουρίστες.

Ακόμη και τα πέντε εκατομμύρια Ρώσων που δεν πήγαν στην Τουρκία, προτίμησαν την Ισπανία, επειδή η Ελλάδα υπάκουσε σε επιθυμίες και έδινε βίζα στους Ρώσους με ρυθμό χελώνας -δεν θέλουν να έχουμε πολλά πάρε δώσε-, με αποτέλεσμα να έρθουν μόνον λίγες εκατοντάδες χιλιάδες εδώ. Μια συνολική αύξηση του έτους στον αριθμό των τουριστών, δεν θα λέγει τίποτε αν δεν εκτιναχθεί, με δεδομένο ότι οι δυο κύριες αντίπαλες χώρες στην περιοχή (Τουρκία και Αίγυπτος)  βλέπουν τουρίστες μόνο σε φωτογραφίες.

Διαβάσατε στη Voria.gr. για την βόμβα που έριξε ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στην περίοδο υπουργίας του Γιάνη Βαρουφάκη. Η εκτίμηση του ΔΝΤ το Δεκέμβριο του 2014 (δημοσιοποιημένη), μιλούσε για ανάπτυξη στην Ελλάδα 2,5% το 2015 και 3,5% το 2016. Άρα αυτό αθροιστικά μας κάνει ανάπτυξη 6%. Έξι μονάδες του ΑΕΠ βρεθήκαμε πίσω, που υπολογίζεται σε πάνω από 100 δισ. ευρώ.

Το να ρίχνουμε όμως το ανάθεμα μόνον στον Μπαρουφάκη, είναι άδικο. Δεν ενεργούσε σύμφωνα με τις εντολές του πρωθυπουργού; Τον κορόιδευε; Τι σαΐνι είναι ο πρωθυπουργός και δεν το κατάλαβε; Και όλα τα άλλα γελοία περί δημοψηφίσματος, που φόρτωσαν χρέη στον λαό, και γι’ αυτά ο Μπαρουφάκης ευθύνεται; Καλή η προσπάθεια απαλλαγής του Τσίπρα, αλλά ως πότε θα πιάνει;

Φωνάζουμε συνεχώς για την κατάσταση στην Θράκη, αλλά η φωνή μας δεν φτάνει στο Κολωνάκι. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι εργάζονται μεθοδικά και σε βάθος χρόνου. H Aθλητική Ένωση Ξάνθης βρίσκεται στην Σμύρνη για να μετάσχει στο παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου της Σμύρνης, όπου θα δώσει πέντε αγώνες, και οι Τούρκοι έχουν προετοιμάσει πλήθος από εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Θα θυμίζω, κατά διαστήματα, μέχρι τις αμερικανικές εκλογές, τι έχω γράψει προ μηνών γι’ αυτές. Ότι οι ισχυροί, δεν προωθούν μόνον με όλα τα μέσα τον εκλεκτό τους για την προεδρία, αλλά φροντίζουν να έχει αντίπαλο μέτριας δυναμικότητας, ή και γραφικό. Κάποιοι θεωρούν τυχαία την άνοδο του Τραμπ. Εγώ όχι. Είναι ο πλέον κατάλληλος αντίπαλος για να γίνει πρόεδρος η Κλίντον. Ο τίτλος μεγάλης εφημερίδας είναι ενδεικτικός: «Η Κλίντον πλέον η ελπίδα όλου του κόσμου απέναντι στον Τραμπ».

Μια ερώτηση δημοσιογράφου στον Ρονάλντο, δεν του άρεσε και άρπαξε το μικρόφωνο και το πέταξε στο νερό της λίμνης, όπου έκανε περίπατο η ομάδα της Πορτογαλίας. Ευτυχώς που η Πορτογαλία προκρίθηκε, αλλιώς η επόμενη κίνηση του Ρονάλντο θα ήταν να πετάξει στην λίμνη τον ίδιο τον δημοσιογράφο.