Skip to main content

H Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε road show για την Θερμοκοιτίδα του CERN

Σχέδιο δράσης για να προβληθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας στη θερμοκοιτίδα Technopolis- CERN BIC.

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN, το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών/Σωματιδιακής Φυσικής, κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη στρατηγική συνεργασία τους προκειμένου να προβάλλουν τις ευκαιρίες που παρέχονται μέσα από τη θερμοκοιτίδα «Technopolis - CERN BIC», στους Έλληνες επιστήμονες που θέλουν να περάσουν στον επιχειρηματικό στίβο.

Το κοινό εγχείρημα, που βρήκε στέγη στη θερμοκοιτίδα της «Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης Α.Ε.», εγκαινιάσθηκε αρχές Ιουνίου 2015, λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των Τραπεζών και τα capital controls, που όπως ήταν επόμενο λειτούργησαν ανασχετικά στις νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

«Αρχίσαμε από εχθές, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ένα πρόγραμμα προβολής των πολύ ιδιαίτερων ευκαιριών που ανοίγονται για τους Έλληνες επιστήμονες, μέσα από τη θερμοκοιτίδα Technopolis- Cern. Έγινε η πρώτη παρουσίαση στο ΑΠΘ και την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί μία επόμενη, στη Ξάνθη, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο. Eντός του 2016, συνεργαζόμενοι με τα πανεπιστήμια της χώρας, θα προβάλλουμε και θα προωθήσουμε με road shows, τις μοναδικές για τη χώρα μας δυνατότητες που εξασφαλίζονται για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στη θερμοκοιτίδα τoυ CERN στην Ελλάδα, στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης», είπε στη Voria.gr ο πρόεδρός της κ. Τάσος Τζήκας.

H Technopolis- CERN BIC, δεν είναι η μόνη θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά είναι η μοναδική που παρέχει στους νέους επιχειρηματίες και σε μικρές επιχειρήσεις τεχνολογίας τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη τεχνολογία και στη τεχνογνωσία του CERN, ενός από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα του κόσμου.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο κ. Τζήκας, οι επιχειρήσεων των οποίων τα business plans θα εγκριθούν, θα φιλοξενηθούν στη Θερμοκοιτίδα για μία διετία, θα έχουν τεχνική συμβουλευτική υποστήριξη και στις εγκαταστάσεις του CERN ,  θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 30.000 ευρώ, ενώ η CERN BIC θα φροντίδει να έρχονται σε επαφή με χρηματοδοτικούς φορείς για να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους μετά την «αποφοίτησή» τους από τη Θερμοκοιτίδα.