Skip to main content

H πλάτη των συνδικαλιστών στην κυβέρνηση και τα καρφιά του Παυλόπουλου

H βοήθεια των συνδικαλιστών στην κυβέρνηση, η τακτική Κοτζιά και οι δηλώσεις με... νόημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άλλαξε η ώρα συγκέντρωσης των "Παραιτηθείτε", στις 18.30, μετά την βοήθεια των συνδικαλιστών στην κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστές σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ αποφάσισαν -εντελώς συμπτωματικά, φυσικά- να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την ώρα της συγκέντρωσης. Ανταποδίδουν στην κυβέρνηση την ευνοϊκή -έως και προκλητική- μεταχείριση εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Δεν χρειάζονται πολλά για να γίνει αντιληπτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την δημιουργία ενός ισχυρού πυρήνα ευνοουμένων ψηφοφόρων, για να έχει δυναμική βάση εκκίνησης, όταν αποφασίσουν οι δανειστές ότι δεν τον χρειάζονται άλλο και αποσύρουν την προώθησή του. Και είναι πασίγνωστο φυσικά, ότι το κράτος παραλύει κυρίως από τις απεργίες σε δημόσιο και ΔΕΚΟ.

Και αυτούς τους ψηφοφόρους πρέπει να τους «τσιμεντώνει». Γι’ αυτό και οι διχαστικές δηλώσεις των κυβερνητικών αριστεριστών. Τελευταία πράξη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη για τους «Παραιτηθείτε:  «Αν τους μισούς από αυτούς τους γυρίσει κανείς ανάποδα, θα πεταχτεί από τις τσέπες τους το μισό χρέος της χώρας». Προκαλεί διχασμό, μη κρύβοντας την καθεστωτική αντίληψή του περί ολοκληρωτικού κράτους, που κάνει δεκτά μόνον κλακαδόρικα χειροκροτήματα.

Σας είπα εχθές την άποψή μου για την τακτική Κοτζιά, της σκόπιμης υποβάθμισης ανθελληνικών ενεργειών γειτόνων μας, ώστε να δείξει ότι παραγάγει έργο. Και φοβούμαι, πως μπορεί να έχει πείσει και τους νοήμονες φιλέλληνες της κυβέρνησης ότι πράγματι το πράττει. Θυμίζω, ότι εκτίμησε πως οι τελευταίες ανθελληνικές ενέργειες των Αλβανών είναι «προβοκατόρικες ενέργειες και γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας».

Και έρχεται το… περιθωριακό ΥΠΕΞ της Αλβανίας, του οποίου ο εκπρόσωπος δηλώνει πως η συμπεριφορά των Αλβανών φιλάθλων -με το επαίσχυντο κατά της Ελλάδας πανό- ήταν άψογη και απέσπασε διεθνώς θετικά σχόλια. Και πώς το ζήτημα της ικανοποίησης τω Τσάμηδων είναι στόχος της αλβανικής κυβέρνησης. Αυτά αρκούν, για σήμερα, για να αντιληφθούν όσοι δεν αντελήφθησαν ποιο είναι το πολιτικό βάρος του απαράδεκτου υπουργού.

Δηλώσεις με... νόημα από Προκόπη Παυλόπουλο για την αριστεία, με άδειασμα του αριστεριστή υπουργού Μπαλτά, που είχε εκφράσει την περιφρόνησή του στους άριστους (και είναι φυσικό να τους περιφρονεί ο Μπαλτάς). Είπε ο Παυλόπουλος:

«Η αριστεία όχι μόνον δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί. Γιατί η αρχή της ισότητας, κατά το Σύνταγμα, είναι αναλογική ισότητα. Σημαίνει ίση μεταχείριση ουσιωδώς όμοιων καταστάσεων, αλλά και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων. Γιατί η ισότητα παραβιάζεται και όταν μεταχειριζόμαστε ανίσως τα ίσα, αλλά και όταν μεταχειριζόμαστε κατ΄ ίσον τρόπο τα άνισα. Όταν δηλαδή ισοπεδώνουμε την προσωπικότητα του ανθρώπου».

Έκθεση σοκ της Froxtex: Το κλείσιμο της Βαλκανικής Διαδρομής αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας σε ό,τι αφορά την άμεση μείωση του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη.

Πολύ γρήγορα έβαλαν τον Τσίπρα στους συντηρητικούς της Ευρώπης. Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του βρετανικού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας, είπε ότι αυτός και ο Ιταλός, Μπέπε Γκρίλο, θα καταφέρουν καίριο πλήγμα στην Ευρώπη. Και ο Τσίπρας; Οι Podemos; Δεν είναι αριστεροί αυτοί; (Μας κατάλαβαν, σύντροφοι).