Skip to main content

Handelsblatt: Η Ελλάδα δεν θα πάρει καλύτερη λύση για το χρέος

Εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ των δανειστών για το χρέος από αυτόν που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

«Η Αθήνα επιμένει σε ελάφρυνση χρέους» σημειώνει σε τίτλο ανταπόκρισής της η διαδικτυακή έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ των δανειστών για το χρέος από αυτόν που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

«Θα πρόκειται για μια πολιτική ήττα για τον Τσίπρα που άναψε το "πράσινο φως" για το τελευταίο πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων με την προοπτική της ελάφρυνσης του χρέους» προσθέτει με νόημα.

Κατά την εκτίμησή της, μάλιστα, «η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αθέτηση πληρωμών το καλοκαίρι» υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούλιο η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «βαριές» αποπληρωμές.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας ο οποίος ήταν επίσης παρών στην ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων και έκανε λόγο για έναν εμφανώς «κουρασμένο» και «κακόκεφο» Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος «παλεύει εδώ και έναν χρόνο με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος».

Ο ανταποκριτής της Handelsblatt θεωρεί ότι η επιμονή της Αθήνας για δέσμευση των δανειστών σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είναι «ριψοκίνδυνο παιχνίδι».