Skip to main content

Hellenic Steel: Πωλούνται τα πάγια ως σύνολο, αλλάζουν οι εκκαθαριστές

Έχει προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του εργοστασίου της Hellenic Steel. Καταληκτική ημερομηνία η 24η Φεβρουαρίου 2017.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Hellenic Steel αποφασίσθηκε η αλλαγή των εκκαθαριστών της εταιρείας και η ανάθεση της εκκαθαριστικής διαδικασίας στους κ.κ. Νικόλαο Μαράντο (ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ) και Δημήτριο Αντωνίου ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός για την πώληση των παγίων περιουσιακών στοιχείων ως σύνολο.

Οι κύριοι Μαράντος και Αντωνίου αντικαθιστούν τους κυρίους Βεργίνη και Πανοζάχο που ήταν μέχρι πρότινος οι εκκαθαριστές της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι τα ιταλικά δικαστήρια είχαν τελικώς απορρίψει το αίτημα μεταφοράς της εκκαθαριστικής διαδικασίας στην Ιταλία, όπου και η έδρα της μητρικής ΙLVA, επειδή κρίθηκε ότι τα κύρια συμφέροντα της Hellenic Steel βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 προκηρύχθηκε από τους μέχρι εχθές εκκαθαριστές διεθνής διαγωνισμός με καταληκτική ημερομηνία την 24η Φεβρουαρίου 2017, για την πώληση των παγίων της Hellenic Steel, «τα οποία θα πωληθούν ελεύθερα από κάθε βάρος ή εμπράγματη ασφάλεια» και «ο αγοραστής θα αποκτήσει τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ως έχουν. Η εταιρεία απαλλάσσεται από οποιαδήποτε κόστη αφορούν την επανεκκίνηση, αντικατάσταση ή εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού καθώς και από οποιεσδήποτε μελλοντικές αξιώσεις πάσης φύσεως".

Σύμφωνα με πληροφορίες η λογιστική αξία των παγίων της Hellenic Steel έχει εκτιμηθεί στα 17 εκατ, ευρώ, ενώ αρχικό ενδιαφέρον λέγεται να έχει εκδηλωθεί από Ινδία, Κατάρ και Ολλανδία.