Skip to main content

Hellenic Steel: Έκτακτη γενική συνέλευση παρουσία της Πειραιώς

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός έναρξης εκκαθάρισης της Hellenic Steel. Οι τελευταίες πιθανότητες εξεύρεσης επενδυτή στη χαλυβουργία.

Μετά από σιγή μηνών, η Τράπεζα Πειραιώς, μέτοχος της υπό εκκαθάριση Hellenic Steel, παρέστη στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της βιομηχανίας , που ενέκρινε τον ισολογισμό έναρξης της εκκαθάρισης.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς "κληρονόμησε", μετά την απόκτηση της ΕΤΒΑ, μετοχικό ποσοστό 14,64% στη Hellenic Steel, αλλά στον τελευταίο χρόνο, που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι προσπάθειες εξεύρεσης επενδυτή για τη βιομηχανία, η Τράπεζα, όπως και οι άλλοι μέτοχοι με τα μικρότερα μετοχικά πακέτα, κράτησε απόσταση από τις γεγονότα.

Σημειώνεται ότι τη χαλυβουργία, με ποσοστό 77,12%, ελέγχει η ιταλική ILVA και στην πραγματικότητα πλέον το ιταλικό κράτος, το οποίο έχει αποφασίσει την αποδέσμευση από τις περιφερειακές θυγατρικές , μεταξύ αυτών και από τη Hellenic Steel.

Η Hellenic Steel, όπως πληροφορείται η Voria.gr, έχει μπροστά της ένα περιθώριο περίπου τριών μηνών, μέχρι την κατάληξη της εκκαθάρισης. Σε αυτό το διάστημα θα φανεί εάν θα καρποφορήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τον ολλανδικό όμιλο Metalcorp Group αλλά και από ελληνική βιομηχανία που συνεργάζεται με επενδυτικό όμιλο του Κατάρ.

Α.Κ.