Skip to main content

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο (φωτο)

Δεν έχουν καταφέρει οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο και η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ώρες

Χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, σε χαράδρα στον Όλυμπο, εντοπίστηκε από τον φίλο του ο ορειβάτης που είχε νωρίτερα δηλωθεί αγνοούμενος.

Διαβάστε: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στον Όλυμπο - Εγκλωβίστηκε σε απόκρημνο σημείο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Θεσσαλονίκης, οι δύο ορειβάτες ήταν στη βάση Λουκιού στον Μύτικα σε ύψος 2.700 μέτρα. Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή και ο άλλος είπε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη» έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με πολύ χιόνι κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχουν καταφέρει οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο και η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ώρες. Επιπλέον, δεν αναμένεται να σηκωθεί σήμερα εναέριο μέσο λόγω ορατότητας καθώς νυχτώνει.

Στην παρακάτω φωτογραφία αποτυπώνεται η τροχιά πτώσης του ορειβάτη:

Σημειώνεται ότι ο φίλος του άτυχου ορειβάτη μεταφέρεται στο καταφύγιο του Γιόσου Αποστολίδη καθώς ήταν αδύνατο να παραμείνει στο σημείο λόγω κινδύνου οξείας υποθερμίας.

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης