Skip to main content

Η αγωνία να μείνει ο ηγέτης αλώβητος και το πάρτι των ΜΚΟ στα νησιά

Όταν χαθεί μια μάχη φταίει ποτέ ο λοχαγός; Ο στρατηγός φταίει, ακόμη και αν συγκατένευσε σε σχέδιο του λοχαγού, υφισταμένου του.

Σε σωστή διαπίστωση προέβη χθες η Voria.gr για τον Τσακαλώτο (δείτε εδώ), που θα χρεωθεί, αυτός, όλο το βάσανο των Ελλήνων την τελευταία τριετία, από τον ΣΥΡΙΖΑ [Τα ίδια θα συμβούν και με τον Κοτζιά]. Όταν ξεκινήσει ο πραγματικός εσωκομματικός πόλεμος θα του φορτώσουν όλες τις αποτυχίες του Τσίπρα.

Πρέπει να κρατήσουν αλώβητο τον "ηγέτη" τους. Όπως έπραξαν και με τον Βαρουφάκη. Του φόρτωσαν τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις του Τσίπρα, λες και ο Βαρουφάκης ενεργούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού. Πόσες φορές θα το παίξουν αυτό το παιχνίδι; Όταν χαθεί μια μάχη φταίει ποτέ ο λοχαγός; Ο στρατηγός φταίει, ακόμη και αν συγκατένευσε σε σχέδιο του λοχαγού, υφισταμένου του.

Και ποτέ ένας υπερήφανος στρατηγός χάνοντας μια σημαντική μάχη, δεν θα κρυφθεί πίσω από μια παιδιάστικη δικαιολογία, ότι είχε… αυταπάτες. Παραιτείται, επειδή ως άντρας αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μήπως μας προϊδέασε ότι εγκαταλείπει την πρωθυπουργία; Υπογράμμισε ότι «ο ΦΠΑ θα παραμείνει "παγωμένος" τουλάχιστον για όσο είναι ο ίδιος πρωθυπουργός». Πλην όμως, το ΦΕΚ μαρτυρά ότι παγωμένος ΦΠΑ θα είναι για διάστημα έξι μηνών. Όσο θα είναι δηλαδή και ο ίδιος πρωθυπουργός. Έτσι το κατάλαβα.

Απαντώντας στις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του, ο Κουρουμπλής, μη έχοντας κάποιο σοβαρό επιχείρημα, μας ανέφερε για την καταγωγή του, υπονοώντας ότι οι πρόγονοί του πρόσφεραν στην Ελλάδα. Και για ποιο λόγο η προσφορά των προγόνων ξεπλένει τα αμαρτήματα των επιγόνων; Νάσαι περήφανος για την καταγωγή σου Κουρουμπλή, αλλά να αναρωτηθείς, αν η καταγωγή σου είναι υπερήφανη για σένα.

Έχασε η κυβέρνηση κι αυτήν την επένδυση. Η Βουλγαρία καθίσταται ενεργειακός κόμβος, και η Ελλάδα μένει με τις σαπουνόφουσκες του Τσίπρα, που μιλούσε και για Greece Stream! Στις αρχές του 2020, όταν αναμένεται ο αγωγός "Τούρκικο Ρεύμα" να φτάσει την προβλεπόμενη ισχύ, θα μπορεί να συνεχίσει η κατασκευή του προς την Ευρώπη μέσω της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Γκάζπρομ, Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος υπογράμμισε πως αυτές οι χώρες έχουν αποφασίσει να αναπτύξουν τα συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου στην επικράτειά τους. Την ανάπτυξη στην Ελλάδα θα την φέρουν οι κομμουνιστικές κολλεκτίβες, που από ανικανότητα ούτε έστω και μία ίδρυσαν, στα τρία χρόνια. Έχουν μείνει στα σχέδια που έκαναν στα μπαράκια, ομφαλοσκοπώντας.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι διεμήνυσε ότι τα διασωστικά πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων δεν είναι ευπρόσδεκτα στα λιμάνια της χώρας. Οι οργανώσεις αυτές χρηματοδοτούνται με σκοτεινό τρόπο από ξένες δυνάμεις, λέει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι.

Αυτό το γνωρίζει και η κυβέρνησή μας. Επτά χιλιάδες μέλη των ΜΚΟ στα νησιά μας, τι στην ευχή κάνουν; Είναι και καλοπληρωμένοι. Άρα, δεν τους συμφέρει να σταματήσει η εισροή μεταναστών στην Ελλάδα, για να μη χάσουν ένα καλό επάγγελμα. Και που προφανώς, δεν έχουν κάνει κάτι καλύτερο στη ζωή τους, γιατί δεν θα το παρατούσαν για να κουβαληθούν στο Αιγαίο. Και δεν τους ενοχλεί κανείς, όταν αυτοί φέρνουν μετανάστες από απέναντι.