Skip to main content

Θεοδωράκης: Να δώσει καρπούς ο γάμος των Μουσείων της Θεσσαλονίκης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για αρραβώνα επί υπουργίας Γερουλάνου και γάμο επί Κονιόρδου, που μπορεί σύντομα να δώσει... καρπούς

Στην χθεσινή συνένωση των δυο μουσείων σύγχρονης τέχνης της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού και βουλευτής Α' Θεσααλονίκης Σταύρος Θεοδωράκης, με αναρτησή του στο facebook.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για αρραβώνα επί υπουργίας Γερουλάνου και γάμο επί Κονιόρδου, που μπορεί σύντομα να δώσει ...καρπούς. «Χωρίς τις παιδικές ασθένειες του κρατισμού και των ιδεοληψιών που κυριαρχούν (και!) στο χώρο του πολιτισμού», σημειώνει.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

"Ήταν συγκινημένος ο Γιάννης Μπουτάρης στην εκδήλωση για τη συνένωση των δυο μουσείων σύγχρονης τέχνης της Θεσσαλονίκης. Ναι! Εκεί που η Αθήνα παλεύει να λειτουργήσει ένα Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Θεσσαλονίκη διαθέτει δυο. Το Μακεδονικό και το Κρατικό. «Ξεκίνησε από μια τρέλα, να κάνουμε στη Θεσσαλονίκη κάτι σημαντικό» είπε ο δήμαρχος που υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του ιδιωτικού Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. «Προίκα» του μουσείου είναι η Συλλογή Ιόλα. Για τον εξωτερικό χώρο, επιστρατεύτηκε ο γλύπτης Φιλόλαος Τλούπας. Τα έργα του Φιλό (όπως είναι γνωστός στη Γαλλία) συνυπάρχουν αρμονικά με το σημαντικό έργο του Ζογγολόπουλου, τις κινούμενες ομπρέλες, και με τα έργα Κουλεντιανού. Και τώρα φιλοξενεί μια καταπληκτική έκθεση: «Διαιρεμένες μνήμες 1940-1950: Ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα». Ενώ τον Οκτώβριο στον ίδιο χώρο έκανε τον θόρυβο της η Γιόκο Όνο.

Και τώρα, μόλις χθες, έγινε ο «πολιτικός γάμος» με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που εκτός των άλλων διαθέτει την περίφημη Συλλογή Κωστάκη με τα αριστουργήματα της ρωσικής πρωτοπορίας.

Η Θεσσαλονίκη, λοιπόν, μπορεί να είναι πολύ περήφανη. Ο αρραβώνας επί υπουργίας Γερουλάνου και ο γάμος επί Κονιόρδου μπορεί σύντομα να δώσει ...καρπούς. Χωρίς τις παιδικές ασθένειες του κρατισμού και των ιδεοληψιών που κυριαρχούν (και!) στο χώρο του πολιτισμού."