Skip to main content

Η αλήθεια για τον Παύλο Μελά και τους «Σλαβομακεδόνες»

Πρόκειται για ένα λάθος τεράστιο, που γίνεται είτε από αδυναμία αντίληψης, αφού δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί οι όροι, είτε από σκόπιμη παραπλάνηση

Από υπουργικά χείλη ακούστηκε η ανιστόρητη διατύπωση ότι δήθεν πολλοί συνεργάτες του Παύλου Μελά ήσαν "Σλαβομακεδόνες". Λάθος τεράστιο, που γίνεται είτε από αδυναμία αντίληψης, αφού δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί οι όροι, είτε από σκόπιμη παραπλάνηση και εξ αυτής υπηρέτηση της σλαβικής προπαγάνδας.

Επρόκειτο για σλαβόφωνους - δίγλωσσους κατοίκους της Μακεδονίας, οι οποίοι εκκλησιαστικά ακολούθησαν το Πατριαρχείο και όχι τη Βουλγαρική Εξαρχία και εθνικά τάχθηκαν με το μέρος του Ελληνισμού και όχι του Βουλγαρισμού. Ο δε καπετάν Κώττας, σλαβόφωνος, πεθαίνοντας από τα βασανιστήρια των Σλάβων, φώναξε "Ζήτω η Ελλάς", στα σλάβικα.

Και γιατί μιλώ για αντιληπτική αδυναμία; Επειδή ήταν φυσικό οι Έλληνες να προτιμούν τα σλάβικα μιλώντας με τους Σλάβους που είχαν κατακλύσει μέρος της Ελλάδας, επειδή η γλώσσα τους είχε όλο κι όλο 500 λέξεις. Πώς θα μάθαιναν οι Σλάβοι τα ελληνικά, με τις εκατομμύρια λέξεις της ελληνικής γλώσσας;

Ο Πρόεδρος της Σερβίας φοβάται αποσταθεροποιητικές κινήσεις ανάλογες μ’ αυτές της Ουκρανίας. Αφορμή, ο πρωτότυπος τρόπος που επέλεξαν οι πολίτες στη Σερβία για να διαδηλώσουν την δυσαρέσκεια τους στην αύξηση της τιμής των καυσίμων. Καθημερινά, σε συγκεκριμένη ώρα, μπλοκάρουν την κυκλοφορία, σβήνοντας τα αυτοκίνητα στο μέσον του δρόμου, όπου κι αν βρίσκονται. Ο τρόπος αυτός αντίδρασης οργανώθηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς καταδίκασε τον αποκλεισμό των δρόμων υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται για αυθόρμητη αντίδραση πολιτών αλλά για οργανωμένη προσπάθεια από την αντιπολίτευση και κάποιους μεγιστάνες που θέλουν να έρθουν στην εξουσία χωρίς εκλογές».  Ο δε υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν, μίλησε για σενάριο Ουκρανίας με στόχο να προκληθεί χάος στη χώρα και να ανατραπεί βίαια η νόμιμη εξουσία.

Όλοι οι σοβαροί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση του τόπου πρέπει να ξανασκεφτεί την πολιτική της και το αυτονόητο. Όταν σου προσφέρουν τη δυνατότητα να δανείζεσαι με 1,5% και εσύ επιλέγεις να δανείζεσαι με επιτόκιο άνω του 4%, ενώ δεν μπορείς να ελέγξεις καν το πόσο θα ανέβει συγκυριακά, έχεις βάλει τη θηλιά στο λαιμό του λαού.

Αν τους συμβουλεύουν οι Ρότσιλδ να πράξουν έτσι, ας μας πουν τουλάχιστον πού βασίζονται ότι δεν θα υπάρξει κάποια "στραβή"; Όλα γίνονται για να πείσουν ψηφοφόρους ότι πέτυχαν καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο. Ποιος τους πιστεύει; Δεν αντιλαμβάνονται ότι θα ξαναγυρίσουμε σε χειρότερη κατάσταση από το 2010. Έπαιξαν άσχημο παιχνίδι το 2015, θέλουν να το επαναλάβουν;

Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία και λοιποί, δίνουν χρήμα και υλικά στα Σκόπια και Αλβανία για να ενισχύουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα ώστε να μη εισέρχονται λαθρομετανάστες. Να μένουν σ’ εμάς δηλαδή. Κοίτα αγάπη που μας έχουν… Κοίτα πώς εφαρμόζεται η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. [εμείς για απάντηση μήπως να ανοίγουμε τούνελ κάτω από τον φράχτη;]

Μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη, ώρα 7.00 μ.μ. στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, με θέμα:  "Υπογεννητικότητα - Μετανάστευση, βόμβες στα θεμέλια του κράτους" και ομιλητές τον αναπ. καθηγητή ιατρικής κ. Χάρη Ταντανάση και τον αναπ. καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο κ. Άγγελο Συρίγο.