Skip to main content

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σχολιάζουν το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Οι ανθελληνικές κορώνες να τελείωσαν μαζί με την προεκλογική εκστρατεία, λέει το Ποτάμι. Για «καισαρικό καθεστώς» μιλά ο Λοβέρδος.

Να χρησιμοποιήσει τις νέες εξουσίες προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας καλεί τον Ερντογάν το Ποτάμι, τονίζοντας παράλληλα, ότι η ετυμηγορία του τουρκικού λαού θα πρέπει να γίνει σεβαστή.

«Ελπίζουμε ο Ερντογάν να μη χρησιμοποιήσει τις ενισχυμένες εξουσίες για να διολισθήσει σε πιο αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης» αναφέρει επίσης.

Στο ίδιο πλαίσιο, εκφράζει την ελπίδα «οι ανθελληνικές κορώνες να τελείωσαν μαζί με την προεκλογική εκστρατεία».

Λοβέρδος: Ανησυχία για τις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας

Για «καισαρικό καθεστώς» κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζει την ανησυχία του για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, αλλά και για τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία έχει ως συνέπεια τη δημιουργία καισαρικού καθεστώτος, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το προεδρικό πολίτευμα, αφού απουσιάζουν όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες για την εξισορρόπηση των εξουσιών και τη Δημοκρατία» σπεύδει να προσθέσει.