Skip to main content

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Ως δικαίωση των θέσεων και των ενεργειών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θεωρεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός Ανδρέας Λοβέρδος τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ως δικαίωση των θέσεων και των ενεργειών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θεωρεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός Ανδρέας Λοβέρδος τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σε δήλωσή του υπογράμμισε πως το μήνυμα από τη σημερινή διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής είναι διπλό : «Μήνυμα νίκης της δημοκρατίας και μήνυμα δικαίωσης των θέσεων και ενεργειών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

«Αποδείξαμε ότι αν και είμαστε ένα μικρότερο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα, συνεχίζουμε να χαράσσουμε μεγάλους δρόμους για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητούμενα. Πρώτοι κ μόνοι αγωνιστήκαμε για την δημιουργία ενός ακομμάτιστου ΕΣΡ υποστηρίζοντας σθεναρά, αταλάντευτα και με πρόσκαιρο κόστος εκείνο που αποτελούσε την μόνη θεσμικά ορθή κ αξιόπιστη λύση.

»Χαιρετίζουμε σήμερα εκείνους και κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση που τελικά ασπάστηκαν τις θέσεις μας και υπενθυμίζουμε ότι σημασία δεν έχουν πάντα οι αριθμοί αλλά η ποιότητα, οι αρχές και οι αξίες. Και εμείς αποδείξαμε ότι και ποιότητα διαθέτουμε και ότι τις αξίες της δημοκρατίας και του πλουραλισμού τις υπηρετούμε με σταθερή πίστη και προσήλωση» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Για πολυπόθητη συνεννόηση, μετά την εγκατάλειψη από πλευράς κυβέρνησης των ακραίων επιδιώξεων για κομματικό έλεγχο του ΕΣΡ, κάνει λόγο το Ποτάμι σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

«Δυνατό ΕΣΡ με τα 4/5 της Βουλής. Η πολιτική συνεννόηση στηρίχτηκε στην κατεύθυνση που οι εκπρόσωποι του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Σπύρος Λυκούδης είχαν από την πρώτη στιγμή διατυπώσει. «Περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι, περισσότερα χρήματα» ήταν η θέση μας και βέβαια όλα αυτά μέσα από αποφάσεις του ΕΣΡ και όχι καναλαρχών-υπουργών. Το θολό και σε πολλές περιπτώσεις δηλητηριώδες καθεστώς δεκαετιών στην τηλεόραση έπρεπε να μας είχε ωθήσει εξ αρχής να αναζητήσουμε ρυθμίσεις και λύσεις όπως η σημερινή. Σε αυτό επιμέναμε από το Φεβρουάριο του '15» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για διανομή των θέσεων του ΕΣΡ ως λάφυρα μεταξύ των κομμάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "Και ενώ η Ένωση Κεντρώων πρότεινε συναίνεση τα άλλα κόμματα διέπραξαν συναλλαγή και νομή λαφύρων".

Σημειώνεται ακόμη πως " Η μεν ΝΔ ενώ ζητούσε να καταργηθεί ο νόμος Παππά, έκανε πίσω και αρκέστηκε σε διαβεβαιώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την δωδεκάτη ώρα διαπραγματευόταν με την ΝΔ μοιράζοντας θέσεις του ΕΣΡ. Δυο άλλα κόμματα πήραν μια θέση έκαστο, η Ένωση Κεντρώων πρότεινε μάχιμο δημοσιογράφο που δεν είχε εξαρτήσεις και γνωρίζει άριστα τον χώρο των καναλιών, αλλά το σύστημα δεν είχε προφανώς θέση για άνθρωπο με ικανότητες και ανιδιοτέλεια".