Skip to main content

Η απάντηση στον Τσέχο πρόεδρο και ο περίεργος νόμος στο ΥΠΕΘΑ

Η απάντηση στις ειρωνείες του Τσέχου προέδρου, ο περίεργος νόμος στο Υπουργείο Άμυνας και τι έλεγε ο «επαναστάτης» Δρίτσας για τον ΟΛΠ.

Καλά λέμε ότι ήμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Να περπατήσουμε σε ίσιο δρόμο δεν γουστάρουμε. Έχουμε αλλεργία. Στην ειρωνική δήλωση του Τσέχου προέδρου, ότι η χώρα του θα μπει στην Ευρωζώνη, μόλις φύγει η Ελλάδα, η απάντησή μας ήταν χυλός: «Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ χάρις και στην Ελλάδα».

Και μετά από μέρες, κάποια μύγα μας τσίμπησε και φτάσαμε στο άλλο άκρο. Ανακαλέσαμε τον πρέσβη μας για διαβουλεύσεις, ενέργεια που είναι ακριβώς πριν από διακοπή διπλωματικών σχέσεων. Κάτι ενδιάμεσο δεν είχε; Αλλά, μια χώρα που κυβερνιέται με τα «δήθεν», τι άλλο να περιμένεις;

Και καλά. Θυμηθήκαμε ότι ήμαστε εύθικτοι. Για πείτε μου ωρέ παλικάρια. Όταν η Τουρκία κάθε μέρα μας δείνει και μια καρπαζιά, η ευθιξία μας πού είναι κρυμμένη; Δεν χρειάζεται να ανακαλέσουμε τον πρέσβη από την Άγκυρα. Βάλτε απλώς φρένο στην ανθελληνική πολιτική του Προξενείου Κομοτηνής και στους τουρκόψυχους πράκτορές του.

Να μη πω πού βάζετε την ευθιξία όταν η Αλβανία υφαρπάζει περιουσίες Ελλήνων, όταν τα Σκόπια κατάμουτρα εκδηλώνουν επεκτατικές διαθέσεις σε βάρος μας, ή όταν στην Βουλγαρία κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση γιορτάζει κάθε Μάρτιο της επέτειο τη Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, αλλά συμπεριλάμβανε στην Βουλγαρία όλη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα. Σ’ αυτά, τι έγινε η ευθιξία;

Αυτά τα αλλοπρόσαλλα συμβαίνουν στο ΥΠΕΞ. Νομίζετε όμως ότι στο ΥΠΕΘΑ τα πράγματα πάνε καλύτερα; Διαβάστε τι νόμος είχε ψηφιστεί, και δεν το πήραμε μυρωδιά (όλα τα περίεργα εν κρυπτώ ψηφίζονται). Υπάρχει νόμος που δίνει σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων άδεια μετ’ αποδοχών δύο έως τριών ετών, αν συμμετέχουν σε… ΜΚΟ!

Λέγει το ΥΠΕΘΑ: «Τα μόνιμα στελέχη των Ε∆ που μετέχουν εθελοντικά σε προγράμματα ΜΚΟ για την παροχή βοήθειας, επιτρέπεται να λάβουν άδεια μετ’ αποδοχών διάρκειας μέχρι δυο (2) ετών, που μπορεί να ανανεωθεί». Δεν λαμβάνεται δηλαδή υπόψη ο βρόμικος ρόλος πολλών ΜΚΟ, και ούτε γίνεται κάποια προσπάθεια να ελεγχθούν, ώστε να παραμείνουν τουλάχιστον οι υγιείς. Απορώ, γιατί δεν εγγράφηκαν ακόμη τα δεκάδες χιλιάδες στελέχη των ΕΔ σε ΜΚΟ.

Ένα απρόσμενο γεγονός, με σωστή επικοινωνιακή πολιτική, αλλάζει άρδην τις προτιμήσεις του λαού. Έγινε δημοσκόπηση στη Ρωσία με ερώτημα αν θέλουν ισχυρό στρατό. Η δημοσκόπηση δείχνει πως οι Ρώσοι πολίτες πραγματικά απαιτούν έναν δυνατό, αξιόπιστο στρατό να τους υπερασπιστεί. Από το 32% που δήλωνε υπέρ ενός ισχυρού στρατού το 2006, φέτος έφτασε στο 88%. Είδες τι έκανε ο Ερντογάν;

Και μια και ήμαστε στη Ρωσία, οι ρωσικές Αρχές αποκαλύπτουν ότι σε παράνομα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια -με εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογία- στην Τουρκία, επεξεργάζονται όπιο από το Αφγανιστάν και το μετατρέπουν σε «υψηλής ποιότητας ηρωίνη» για να διακινηθεί σε Ευρώπη και Ρωσία. Τώρα που πήρε φόρα ο Πούτιν, πολλά θα μάθουμε για την «φίλη» και «σύμμαχο» Τουρκία.

Έχουν κατατεθεί οι προσφορές για τον ΟΛΠ και η κυβέρνηση σε εύλογο χρόνο θα αποφασίσει ποιος είναι ο τυχερός (οι Κινέζοι). Θυμίζω όμως τα λόγια του μεγάλου επαναστάτη Δρίτσα, τότε και νυν υπουργού Ναυτιλίας: «Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά εδώ!» (28.1.2015)